Alles voor uw gazon!

Aanleggen gazon

Bij WIVO Deurne kunnen wij u helpen met een strak en groen gazon. Al meer dan 25 jaar zijn wij gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van een perfect gazon. Daarnaast denken wij graag mee met de plannen voor uw tuin, zo zijn wij ook gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van uw beregening. Bekijk hieronder alle mogelijkheden voor de aanleg van uw gazon! 


Gazon aanleggen

Wij kunnen de aanleg van graszoden van a tot z voor u verzorgen. Hierbij gaan wij als volgt te werk:

  • We beginnen met het verwijderen van uw oude gazon.
  • In de bovenlaag van de grond dienen we bemesting.
  • Vervolgens vermengen we dit met de grond.
  • Alvorens het leggen van de graszoden zorgen we dat de ondergrond volkomen vlak en aangedrukt is.
  • Tenslotte worden er nieuwe frissen graszoden aangelegd.
  • Ook voor advies en het onderhoud kunt u bij ons terecht!
beregening graszoden
Wij denken graag mee met de plannen voor de tuin. Tijdens droge en warme perioden toch uitkijken op een groen gazon, dankzij onze automatische ondergrondse beregeningsinstallaties.
robotmaaier gazon
Een automatische maaier op het gazon laten rijden, die u het werk uit de handen neemt. Daardoor kunt u zich richten op belangrijke en leuke dingen en kunt u genieten van een prachtig, perfect gemaaid gazon.

WIVO, uw adres voor de perfecte grasmat en op al uw vragen een passend advies.

Gazon afhalen

Heeft u zelf groene vingers? Geen probleem, ook daar hebben wij aan gedacht. Wij kunnen zorgen voor de graszoden, siertuinbemesting en de benodigde machines en dan kunt u de handen uit de mouwen steken!

Graszoden zijn rollen van gras. Onze graszoden zijn onkruidvrij, donkergroen van kleur en bevatten geen plastic netten.
  • Bekijk van te voren even hoeveel mje graag zou willen. De graszoden die we leveren zijn 1 m2.
  • U ontvangt van ons altijd verse graszoden. Graszoden die u voor 15:00 besteld, kunt u vanaf de volgende dag ophalen.
  • Bovendien kunt u ervoor kiezen om vanaf 25 m2 de graszoden te laten bezorgen.

Gras zaaien

Gras zaaien is ook een optie voor een mooi gazon. Het beste is als je kan zaaien in een vochtige bodem en als er daarna nog enkele buien volgen die de bodem gedurende enkele weken vochtig houden. Zo kan het graszaad voorspoedig kiemen en zie je, bij temperaturen van boven de tien graden, na een week de eerste grassprietjes verschijnen. Dag na dag zie je vervolgens het bruine perceel groener en groener worden.

Zelf het gras zaaien? Wij zorgen voor het graszaad en de benodigde machines!

Gazon onderhoud

WIVO geeft u het beste advies voor het perfect gazon met de drie B’s!

Bemesting

Strooi bemesting om je gazon en bodem te voorzien van de nodige voedingsstoffen. Deze dient u om de zes weken te herhalen gedurende maanden maart t/m september. Heeft u weinig tijd, dan hebben wij ook bemesting die u slechts één keer hoeft te strooien voor het seizoen.

Winterbemesting helpt uw gazon de winter door. Dit hoeft u slechts één keer te strooien in het najaar. Kalium is onmisbaar om de grasmat weerbaar en goed afgehard door de winter te krijgen en in het nieuwe seizoen goed uit de startblokken te laten komen met een vlotte opkomst en hergroei. Kalium hard de wortels af. Dit maakt de grasplant beter bestand tegen vorst, ziekten, droogte en intensieve betreding.

Het gazon gezond houden bestaat niet alleen uit maaien, sproeien en bemesten. Je moet ook regelmatig kalk strooien om de juiste zuurgraad (pH) van de grond te krijgen. Dit zorgt er voor dat de zuurgraad stijgt en de kunstmest beter opgenomen wordt door de plant. Hierdoor heb je minder last van mosgroei.

Beregening

Zorg ervoor dat uw tuin op het juiste moment, op de juiste plaats, de juiste hoeveelheid water krijgt. Het gras heeft wekelijks een regenbui nodig om voldoende water op te kunnen nemen. Zorg ervoor dat u in droge perioden er zelf voor zorgt dat uw gras beregend wordt.

Behandeling

In het voorjaar stijgt de temperatuur en begint het gras weer langzaam te groeien. Het is belangrijk om het gras regelmatig te maaien voor het beste resultaat. Zo behoudt u een mooi gesloten grasmat. Indien mogelijk laat u het grasmaaisel op het gazon liggen: deze bevat belangrijke voedingsstoffen en versterkt de structuur van uw bodem.

Ander onderhoud zoals het inzaaien van kale plekken, verwijderen van blad in het najaar, bemesten, beluchten, water geven en verticuteren zorgt ervoor dat het gazon er goed uit blijft zien. Verticuteren is het weghalen van mossen en dode grassen in het gazon. Hiervoor mag het ’s nachts niet meer vriezen en overdag moet de temperatuur minimaal boven de 13°C zijn.

Verticuteermachines, maaiers en andere (tuin)machines hebben wij tevens in de verhuur. Bekijk hier de mogelijkheden voor de verhuur!

WIVO