Alles voor uw gazon!

Aanleggen gazon

Bij WIVO Deurne kunnen wij je helpen met een strak en groen gazon. Al meer dan 25 jaar zijn wij gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van een perfect gazon. Daarnaast denken wij graag mee met de plannen voor de tuin, zo zijn wij ook gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van jouw beregening. Bekijk hieronder alle mogelijkheden voor de aanleg van jouw gazon! 


Gazon aanleggen

Wij kunnen de aanleg van graszoden van a tot z voor je verzorgen. Hierbij gaan wij als volgt te werk:

  • We beginnen met het verwijderen van het oude gazon.
  • In de bovenlaag van de grond dienen we bemesting toe.
  • De bemesting vermengen we met de grond.
  • Alvorens we beginnen met het leggen van de graszoden zorgen we dat de ondergrond volkomen vlak en aangedrukt is.
  • Tenslotte worden er nieuwe frisse graszoden aangelegd.
  • Ook voor advies en het onderhoud kun je bij ons terecht!
beregening graszoden
Wij denken graag mee met de plannen voor de tuin. Tijdens droge en warme perioden toch uitkijken op een groen gazon, dankzij onze automatische ondergrondse beregeningsinstallaties.
robotmaaier gazon
Een robotmaaier op het gazon laten rijden, die u het werk uit handen neemt. Daardoor kunt u zich richten op belangrijke en leuke dingen en kunt u genieten van een prachtig, perfect gemaaid gazon.

WIVO, het adres voor de perfecte grasmat en op al je vragen een passend advies.

Gazon afhalen

Heb je zelf groene vingers? Geen probleem, ook daar hebben wij aan gedacht. Wij kunnen zorgen voor de graszoden, siertuinbemesting en de benodigde machines en jij kunt de handen uit de mouwen steken!

Graszoden zijn rollen van gras. Onze graszoden zijn onkruidvrij, donkergroen van kleur en bevatten geen plastic netten.
  • Bekijk van te voren even hoeveel mje graag zou willen. De graszoden die we leveren zijn 1m2.
  • Je ontvangt van ons altijd verse graszoden.
  • Afhalen en bezorgen kan vanaf 25m2.
  • Graszoden die je voor 14:00u besteld zijn de volgende dag al af te halen.

Gras zaaien

Gras zaaien is een optie voor een mooi gazon. Het beste is om het gras te zaaien in een vochtige bodem en wanneer er hierna nog enkele buien volgen die de bodem enkele weken vochtig houden. Zo kan het graszaad voorspoedig kiemen en zie je, bij temperaturen van boven de tien graden, na een week de eerste grassprietjes verschijnen. Dag na dag zie je vervolgens het bruine perceel groener en groener worden.

gras zaaien
Zelf het gras zaaien? Wij zorgen voor het graszaad en de benodigde machines!

Gazononderhoud

WIVO geeft het beste advies voor het perfect gazon met de drie B’s!

Bemesting

Strooi bemesting om je gazon en bodem te voorzien van de nodige voedingsstoffen. Dit dien je om de zes weken te herhalen gedurende de maanden maart tot en met september. Heb je weinig tijd, dan hebben wij ook bemesting die je slechts één keer hoeft te strooien voor het seizoen.

Winterbemesting helpt het gazon de winter door. Dit hoeft enkel in het najaar gestrooid te worden. Kalium is onmisbaar om de grasmat weerbaar en goed afgehard de winter door te krijgen en in het nieuwe seizoen goed uit de startblokken te laten komen met een vlotte opkomst en hergroei. Kalium hardt de wortels af. Dit maakt de grasplant beter bestand tegen vorst, ziekten, droogte en intensieve betreding.

Het gazon gezond houden bestaat niet alleen uit maaien, sproeien en bemesten. Je moet ook regelmatig kalk strooien om de juiste zuurgraad (pH) van de grond te krijgen. Dit zorgt ervoor dat de zuurgraad stijgt en de kunstmest beter opgenomen wordt door de plant. Hierdoor heb je minder last van mosgroei.

Beregening

Zorg ervoor dat de tuin op het juiste moment, op de juiste plaats, de juiste hoeveelheid water krijgt. Het gras heeft wekelijks een regenbui nodig om voldoende water op te kunnen nemen. Zorg ervoor dat je in droge perioden zelf zorgt dat het gazon beregend wordt.

Behandeling

In het voorjaar stijgt de temperatuur en begint het gras weer langzaam te groeien. Het is belangrijk om het gras regelmatig te maaien voor het beste resultaat. Zo behoud je een mooi gesloten grasmat. Indien mogelijk laat je het grasmaaisel op het gazon liggen: dit bevat belangrijke voedingsstoffen en versterkt de structuur van de bodem.

Ander onderhoud zoals het inzaaien van kale plekken, verwijderen van blad in het najaar, bemesten, beluchten, water geven en verticuteren zorgen ervoor dat het gazon er goed uit blijft zien. Verticuteren is het weghalen van mossen en dode grassen in het gazon. Hiervoor mag het ’s nachts niet meer vriezen en overdag moet de temperatuur minimaal boven de 13°C zijn.

Verticuteermachines, maaiers en andere (tuin)machines hebben wij tevens in de verhuur. Bekijk hier de mogelijkheden voor de verhuur!


Veelgestelde vragen

Hoe dik snijden jullie de graszoden?

Wij houden een dikte van 1,5 á 2cm aan. Dit is tevens de hoogte die je kunt aanhouden voor de aansluiting op terrastegels of vlonder!

Hoeveel m2 zit er op 1 rol graszoden?

Eén rol graszoden is 1 m2
LxB = 250x40cm

Hoeveel weegt 1 rol graszoden?

Afhankelijk van hoe vochtig de graszoden zijn kan het gewicht variëren tussen de 12 en 15kg.

Wanneer kun je graszoden leggen?

Het hele jaar door, tenzij het vriest!


WIVO

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?