FAQs

Veel gestelde vragen

Kalk zorgt ervoor dat de ph-waarde in de grond op het juiste niveau blijft.
Wanneer het gazon een goede ph-waarde heeft, kan de grasmat de meststoffen (die u in het voorjaar strooit) goed verteren om er zo de juiste voeding uit te halen.

Wanneer u DONKER groen gras wilt is de seizoensbemesting van Scotts de perfecte oplossing.
Deze meststof werkt ongeveer 6 tot 9 maanden en laat zich los wanneer het gras daadwerkelijk de mest nodig heeft. Wanneer u deze mest strooit slaat u 2 vliegen in een klap namelijk ; u gazon wordt donkergroen en de mest heeft bijna geen uitspoeling dus ook nog goed voor het milieu

Hoe eerder in het voorjaar nieuwe graszoden op de grond liggen, hoe beter.
Het moet natuurlijk wel DROOG zijn voordat de grond wordt bewerkt.

Wanneer: U kunt het beste uw gras bemesten in het vroege voorjaar.

Waarmee: Bij voorkeur gebruikt u een mestkorrel welke langzaam wordt opgenomen, zodat uw gras de gehele groeiperiode bemest wordt.

Kunstmest: U kunt ook meerdere malen in het seizoen de standaard kunstmest gebruiken. De langwerkende kunstmest strooit u alleen in het begin van het seizoen. Deze zorgt dan voor een mooie donkergroene grasmat, het hele seizoen lang.

Aan uw maaier zelf kunt u natuurlijk niets veranderen maar bij Honda hebben ze nu een nieuw type maaier met extra openingen op het maaidek (dan zuigt de maaier meer lucht aan en wordt de luchtstroom verhoogt en dus ook de grasstroom).
2 Ventilatoren boven op het mes versnellen de luchtstroom die het maaisel transporteren naar het uitwerpkanaal.
Het uitwerpkanaal heeft een conische vorm gekregen (dit vergemakelijkt de lucht- en grasstroom naar de opvangbak).
En in de opvangbak kan er meer lucht uit zodat het gras hier beter blijft liggen

Na verloop van tijd gaat een vijl afwijken van de vereiste graden. De ketting wordt dan niet meer juist geslepen. Raadzaam is om de ketting dan machinaal te laten slijpen zodat de kettingzaag weer perfect zaagt.

Wanneer u met een mulch-maaier maait worden de grassprieten op een perfecte manier versnippert.
Als u dan het uzelf op kunt brengen om minimaal 2 tot 3 keer per week kunt maaien is een mulch-maaier de perfecte oplossing en u heeft nooit geen grasafval meer. Wanneer u mulcht heeft u bovendien als voordeel dat u minder meststof nodig heeft om een perfect groen gazonnetje te krijgen.
als u van uzelf weet dat u niet 2 keer per week kunt maaien dan raden wij u aan om een gazon-maaier te kopen met opvangmogelijkheid .

  • Machine verhoogd stationair zetten
  • Choke erop
  • Maximaal 5 keer aantrekken
  • Daarna moet alleen de choke worden af gezet.
  • Nu weer enkele malen aantrekken tot de motor loopt.

Met mulchen wordt het gras gemaaid en vervolgens versnipperd tot fijne deeltjes. Deze fijn versnipperde deeltjes komen weer tussen het gazon en werkt als bemesting.

Maximaal 5mm in de grond. De bedoeling is om de grond lichtjes te breken en het mos weg te nemen.