FAQs

Veel gestelde vragen


Zorg ervoor dat uw tuin op het juiste moment, op de juiste plaats, de juiste hoeveelheid water krijgt. Dankzij een goed ontworpen beregeningsinstallatie kan er jarenlang genoten worden van de tuin. Beregeningsinstallaties kunnen zowel in nieuwe als in bestaande tuinen aangelegd worden.
De kosten van een beregening liggen tussen de € 3,00 en € 7,50 per vierkante meter. Maar de opbrengsten zijn niet uit te drukken, zo is er bijvoorbeeld de genoegdoening dat je s'morgens wakker wordt en je kijkt buiten naar een frisgroene net beregende tuin (dit is toch niet in geld uit te drukken). Omdat er gericht beregend wordt kunt u ook voldoen met minder water, wat weer beter is voor het milieu.
Voor oppervlakten tot 300m2.
Hoe eerder in het voorjaar nieuwe graszoden op de grond liggen, hoe beter. Het moet natuurlijk wel DROOG zijn voordat de grond wordt bewerkt.
Aan uw maaier zelf kunt u natuurlijk niets veranderen maar bij Honda hebben ze nu een nieuw type maaier met extra openingen op het maaidek (dan zuigt de maaier meer lucht aan en wordt de luchtstroom verhoogt en dus ook de grasstroom). 2 Ventilatoren boven op het mes versnellen de luchtstroom die het maaisel transporteren naar het uitwerpkanaal. Het uitwerpkanaal heeft een conische vorm gekregen (dit vergemakelijkt de lucht- en grasstroom naar de opvangbak). En in de opvangbak kan er meer lucht uit zodat het gras hier beter blijft liggen
Aanbevolen voor oppervlakten tussen de 300m2 en 1200m2.
Voor uw machine kunt u het beste 10W-30 lawnmower olie, speciaal voor luchtgekoelde motoren gebruiken. Deze dient na maximaal 50 bedrijfsuren of minimaal 1 x per jaar vervangen te worden.
Aanbevolen voor oppervlakten tussen de 100m2 en 500m2.
U kunt het beste uw gras bemesten in het vroege voorjaar. Bij voorkeur gebruikt u een mestkorrel welke langzaam wordt opgenomen, zodat uw gras de gehele groeiperiode bemest wordt.U kunt ook meerdere malen in het seizoen de standaard kunstmest gebruiken. De langwerkende kunstmest strooit u alleen in het begin van het seizoen. Deze zorgt dan voor een mooie donkergroene grasmat, het hele seizoen lang.Heeft u er ook over nagedacht om winterbemesting te strooien? Winterbemesting helpt uw gazon de winter door. Kalium is onmisbaar om de grasmat weerbaar en goed afgehard door de winter te krijgen en in het nieuwe seizoen goed uit de startblokken te laten komen met een vlotte opkomst en hergroei. Kalium hard de wortels af. Dit maakt de grasplant beter bestand tegen vorst, ziekten, droogte en intensieve betreding.
Het gazon gezond houden bestaat niet alleen uit maaien, sproeien en bemesten. Je moet ook regelmatig kalk strooien. Kalk zorgt er voor dat de zuurgraad stijgt en de kunstmest beter opgenomen wordt door de plant. Hierdoor heb je ook minder last van mosgroei.