Bestel direct jouw graszoden!
Vanaf €3,10 / m2

Gazon en graszoden

rol graszoden

Graszoden

gras zaaien met graszaad

Graszaad

Gazon onderhoud spullen in de showroom van WIVO Deurne

Gazon onderhoud

Graszoden kopen bij WIVO

Bij WIVO is graszoden kopen zeer makkelijk. Wij bieden hoogwaardige graszoden rechtstreeks van de teler aan, waardoor je geld bespaart. Onze graszoden zijn altijd vers; we snijden ze maximaal 24 uur van tevoren. Zo verzekeren wij je van topkwaliteit grasmatten tegen de juiste prijzen.

Neem contact met ons op voor grote partijen of leveringen buiten een straal van 20km rondom Deurne.

Liever je gazon inzaaien?

Ook het inzaaien van je gazon is mogelijk. Bij WIVO bieden we hoogwaardige graszaden aan van betrouwbare kwekers, waardoor je verzekerd bent van een prachtig groen gazon. Het beste is om het gras te zaaien in een vochtige bodem en wanneer er hierna nog enkele buien volgen die de bodem enkele weken vochtig houden. Zo kan het graszaad voorspoedig kiemen en zie je, bij temperaturen van boven de tien graden, na een week de eerste grassprietjes verschijnen.

Kostenbesparend

Het inzaaien van gras is over het algemeen goedkoper dan het leggen van graszoden, vooral bij grote oppervlakkes. Je bespaart op de kosten van de graszoden zelf en op eventuele bezorg- en legkosten.

Flexibiliteit in variëteit

Bij het inzaaien van gras heb je een bredere keuze aan grassoorten en mengsels. Je kunt de grassoort kiezen die het beste past bij jouw specifieke behoeften, zoals schaduwtolerantie, slijtvastheid of droogtetolerantie.

Betere integratie in de bodem

Gras dat wordt ingezaaid ontwikkelt zich vanaf zaad tot een stevig wortelgestel dat dieper in de bodem doordringt. Dit kan leiden tot een betere bodemstructuur en drainage in vergelijking met graszoden, die als een mat op de bodem liggen.

Het onderhoud van jouw gazon

Gazonbemesting

Gazon onderhoud spullen in de showroom van WIVO Deurne

Een weelderig groen gazon begint met goede bemesting. Bij WIVO bieden we hoogwaardige gazonbemesting aan, zodat je gazon alle voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft om gezond en sterk te blijven.

Verbeterde groei: Door regelmatig te bemesten, stimuleer je de groei van het gras en krijg je een dichter en voller gazon.
Minder onkruid: Een goed gevoed gazon is beter bestand tegen onkruidgroei, waardoor je minder tijd hoeft te besteden aan het verwijderen van ongewenste planten.
Betere weerstand: Een gezond gazon is beter bestand tegen ziekten, plagen en droogte, waardoor je minder snel te maken krijgt met bruine plekken en kale plekken in je gazon.

De beste tijd om je gazon te bemesten is in het voorjaar, zodra het gras begint te groeien na de winter. Daarnaast is het aan te raden om in de nazomer of vroege herfst nog een keer te bemesten om het gazon te versterken voor de wintermaanden.

Kalk voor jouw gazon

Zakken met kalk en bemesting voor het gazon

Een gezonde pH-balans is essentieel voor een mooi groen gazon. Kalk strooien helpt om de zuurgraad van de bodem te neutraliseren en zorgt ervoor dat je gras optimaal kan groeien. Bij WIVO vind je alles wat je nodig hebt om je gazon gezond te houden.

Optimale grasgroei: Een juiste pH-balans in de bodem zorgt ervoor dat voedingsstoffen beter worden opgenomen door de graswortels, wat resulteert in een gezonder en sterker gazon.
Minder mos en onkruid: Een goed gebalanceerde pH voorkomt de groei van mos en onkruid, waardoor je gazon er netjes en verzorgd uitziet.
Betere wateropname: Kalk strooien verbetert de structuur van de bodem, waardoor water beter wordt opgenomen en afgevoerd, wat voorkomt dat je gazon te nat of te droog wordt.

De beste tijd om kalk te strooien is in het voor- of najaar, wanneer het gras actief groeit. Dit zorgt ervoor dat de kalk goed wordt opgenomen door de bodem en zijn werk kan doen.

Onze projecten

Bij WIVO hebben we met trots aan diverse projecten gewerkt om tuinen te voorzien van slimme en efficiënte robotmaaiers. Wij hebben ons beziggehouden met uiteenlopende projecten, variërend van bescheiden tuinen tot uitgestrekte landgoederen en voetbalvelden. Onze expertise in robotmaaierinstallaties heeft geleid tot tevreden klanten en prachtige resultaten. Bekijk hieronder enkele van onze recente projecten.

Please select listing to show.

Vragen over de aanleg van een gazon?

Neem contact op met onze specialist Teddo

Veelgestelde vragen

Wanneer is de beste tijd om graszoden te leggen?

De beste tijd om graszoden te leggen is in het voorjaar of in het vroege najaar, wanneer de temperaturen mild zijn en er voldoende neerslag is om de grasmat te helpen vestigen.

Graszoden hebben meestal ongeveer 2 tot 3 weken nodig om volledig te wortelen in de bodem. Tijdens deze periode is regelmatig water geven essentieel voor een goede groei.

Over het algemeen wordt aanbevolen om het gazon in het voorjaar, zomer en herfst te bemesten voor optimale groei. Raadpleeg echter de instructies op de verpakking van de meststof voor specifieke richtlijnen.

Kalk strooien is belangrijk om de pH-balans van de bodem te optimaliseren en een gezonde grasgroei te bevorderen. Het is vooral aan te raden op zure bodems of bij het gebruik van meststoffen die de zuurgraad verlagen.

Om te voorkomen dat vogels je graszaad opeten, kun je gebruik maken van netten, vogelverschrikkers of het zaad bedekken met stro of mulch totdat het gras begint te groeien.

Kale plekken in het gazon kunnen worden hersteld door graszaad te zaaien of door graszoden op maat te snijden en op de kale plekken te leggen. Zorg ervoor dat de bodem goed is voorbereid en voldoende water krijgt voor een goede groei.

Graszoden laten aanleggen door WIVO

Wij nemen graag de volledige aanleg van graszoden voor onze rekening. Of je nu een nieuw gazon wil aanleggen of je bestaande grasveld wil vernieuwen, bij WIVO staan we klaar om je te helpen. Ons deskundige team zorgt voor een vlekkeloze uitvoering van het hele proces, van het verwijderen van het oude gazon tot het aanleggen van frisse graszoden. Met onze professionele aanpak en hoogwaardige materialen ben je verzekerd van een prachtig resultaat waar je jarenlang van kunt genieten. Ons proces omvat de volgende stappen:

  1. Verwijderen van het oude gazon: We beginnen met het verwijderen van het oude gazon, zodat we met een schone lei kunnen beginnen.
  2. Bemesting van de bovenlaag: Vervolgens dienen we bemesting toe aan de bovenlaag van de grond om een gezonde basis te creëren voor het nieuwe gras.
  3. Mengen van bemesting met de grond: We mengen de bemesting grondig met de bovenlaag van de grond, zodat de voedingsstoffen gelijkmatig verdeeld zijn.
  4. Vlak maken van de ondergrond: Alvorens we de graszoden leggen, zorgen we ervoor dat de ondergrond volledig vlak en goed aangedrukt is. Dit creëert een stevige basis voor het nieuwe gazon.
  5. Aanleggen van nieuwe graszoden: Ten slotte leggen we nieuwe, frisse graszoden zorgvuldig aan. Dit zorgt voor een direct groen en verzorgd gazon.

Graszoden en graszaad altijd op voorraad bij WIVO.

Bij WIVO is graszoden kopen eenvoudig en snel. Bestellingen geplaatst vóór 13.00 uur zijn binnen 1 werkdag af te halen of worden binnen 1 werkdag bezorgd. Dankzij onze constante voorraad kun je het hele jaar door bij ons terecht voor hoogwaardige graszoden en graszaad. Met onze grasmatten kun je direct aan de slag en genieten van een prachtig groen gazon.

Graszoden bezorgen

Bij WIVO bezorgen we jouw graszoden binnen een straal van 20 km rondom Deurne voor slechts €3,50 per m2. Onze snelle bezorgservice zorgt ervoor dat je snel aan de slag kunt met het leggen van je nieuwe gazon. Heb je zelf groene vingers? Geen probleem, ook daar hebben wij aan gedacht. Wij kunnen zorgen voor de graszoden, siertuinbemesting en de benodigde machines en jij kunt de handen uit de mouwen steken!

Kwaliteit graszoden

Bij WIVO krijg je mooi donkergroen gras van uitstekende kwaliteit. Alsof je op een prachtige golfbaan loopt! Bovendien vereist ons gras weinig onderhoud. Het kopen van goed gras bij WIVO staat garant voor kwaliteit. Verser kun je je nieuwe gazon niet krijgen. Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

Snelle aanleg met graszoden

Het bedekken van je tuin met grasmatten gaat veel sneller dan het inzaaien van gras. Bovendien is het veel gemakkelijker. Met het zaaien van gras moet je rekening houden met vogels die je zaden wegpikken en met onkruid. En wat dacht je van flinke, onverwachte plensbuien? Graszoden zijn vanaf de eerste dag mooi en als je je gazon een klein beetje onderhoudt, blijft dat ook zo.

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Bestel direct jouw graszoden

Hoeveel m2 wens je te bestellen? *
Ik wil de graszoden *
Op welke datum wil je de graszoden ontvangen?
Email *
Naam *
Telefoonnummer
Plaats *
Postcode *
Straat *
Huisnummer *

Aanvraag verhuur

1
Verhuur
2
Kies je machine
3
Datum en tijd
4
Jouw gegevens

Het reserveren van machines

Fijn dat je ervoor kiest om bij ons een machine te huren! Het is belangrijk dat je een aantal dagen van te voren de machine op jouw naam laat reserveren. Zo creeëren we een beter overzicht over de beschikbaarheden van de machines, voor jou als klant, maar ook voor ons zelf.

Met het invullen van dit formulier doe je een aanvraag voor het reserveren van één of meerdere machines. LET OP: Het invullen van dit formulier is nog geen definitieve reservering. Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op voor de bevestiging. Het kan wel eens voorkomen dat een machine niet meer beschikbaar is.

Lees ook onze verhuurvoorwaarde

Kies je machine

Onze transporttarieven:
Binnen 20km = €65,-
Overige plaatsen = €105,-

Levering *

Indien wij de machine dienen af te leveren, hieronder graag het afleveradres vermelden.

Straatnaam
Huisnummer
Toevoeging
Postcode
Plaats
Datum ophalen / leveren *
Datum terugbrengen / laten ophalen *
Naam *
Achternaam *
Bedrijfsnaam
Email *
Telefoonnummer *
Postcode *
Plaats *
Straatnaam *
Huisnummer *
Toevoeging
Opmerking

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?