NOVAIR – Zwembadpompen

De ondergedompelde beluchtingspomp is ontworpen voor beluchting van afvalwater in kleine zuiveringssystemen. Andere toepassingen zijn beluchten van vijvers en kweektanks bij viskwekerijen. Dankzij het specifieke ontwerp van de nieuwe NOVAIR is een optimale beluchting van het afvalwater gegarandeerd door middel van een breed veld van kleine luchtbellen. Het specifieke ontwerp van de bladen van de waaier zorgen voor een beweging van het afvalwater zonder het beschadigen van de micro organismen.

De beluchtingspomp wordt verticaal geplaatst en is daarvoor geleverd met een bevestigingssteun. Uit technisch oogpunt wordt de koeling van de motor verzorgt doordat er een groot deel van de motor in contact is met het water. De stroomkabel is behandeld met hars tegen vocht en lekkages. De kabelbevestiging is simpeler, waardoor er makkelijker onderhoud uitgevoerd kan worden of zodat het makkelijker is om de kabel te vervangen. De novair heeft een zeer hoge bedrijfszekerheid door gebruik van RVS pompas, met slijtvaste keramische bus ter hoogte van de as afdichtingen. De pompbehuizing, kabelbescherming en waaier bestaan uit hoogwaardig techno polymeer. Daarnaast heeft de pomp een tweepolige asynchrone onderwater motor van 0,18 en 0,4 kW met ingebouwde thermische beveiliging. De novair heeft een permanent ingeschakelde condensator ingebouwd in het kabelcompartiment, heeft een stalen motoras met keramische bussen, over gedimensioneerde, permanent gesmeerde kogellagers en heeft een driedubbele as afdichting met oliekamer.

Technische aspecten

  • Werkingsgebied: Luchtopbrengst 2 – 17m³ bij dieptes van 20 – 90 cm.
  • Werkbereik: Luchtopbrengst 2 – 17 m3/h voor dieptes van 20 – 90 cm, van de inlaat.
  • Beschermingsklasse: IP68
  • Isolatieklasse: F
  • Temperatuurbereik vloeistof: van 0 °C tot 35 °C volgens EN 60335-2-41 standaard voor huishoudelijk gebruik
  • Te verpompen vloeistof: rioolwater van septische tank vezelloos en vrij van vaste stoffen, en helder water.
  • Monofase: monophase: 220 – 240 V/ 50 Hz
  • Aansluiting: H07RNF8-F van 2 meter, 5mt 10 meter en SCHUKO stekker beschikbaar. Geleverd met pakking en 90° riem voor verticale inlaat.
novair

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?