Beregening geplaatst in Deurne: graszoden en beregening op maat

Eind april 2024 hebben we weer een leuk project voltooid in Deurne. Dit project omvatte het leggen van 70m² graszoden en het installeren van een geavanceerde beregeningsinstallatie. Benieuwd hoe we dit hebben aangepakt en waarom een op maat gemaakt beregeningssysteem zo belangrijk is? Lees dan verder!

Direct naar:

Vragen over een tuinberegening?

Neem contact op met onze specialist Teddo
Of plan vrijblijvend een:

Beregeningsinstallatie in Deurne

Voordat we aan de slag gingen met het leggen van graszoden hebben we eerst de beregeningsinstallatie geplaatst. Met een perceel dat hoogteverschillen heeft, was een op maat gemaakte oplossing noodzakelijk. Dit zorgde ervoor dat elk deel van de tuin de juiste hoeveelheid water krijgt, zonder risico op té natte of droge plekken.

Voordelen van een goed bewaterde tuin

Een goed ontworpen en geïnstalleerd beregeningssysteem biedt talloze voordelen:

  • Optimaal watergebruik: Met een automatische beregeningsinstallatie wordt water efficiënter gebruikt dan bij handmatig sproeien. Dit bespaart water, voorkomt plassen en houdt de tuin gezond.
  • Tijdwinst: Een automatische installatie bespaart tijd en moeite. Je hoeft niet meer zelf met de tuinslang in de weer, wat vooral handig is tijdens droge zomers.
  • Gezonde groei: Een gelijkmatige watergift bevordert een sterke groei van gras en planten. Dit vermindert de kans op droge plekken en maakt uw tuin weerbaarder tegen ziektes.
Bekijk onze mogelijkheden
Overzicht tuin achter bij het zwembad waar wij graszoden hebben gelegd en een beregening hebben geplaatst

Pop-up sproeiers

Voor deze tuin in Deurne hebben we gebruikgemaakt van pop-up sproeiers. De pop-up sproeiers zijn ideaal voor het gelijkmatig besproeien van het gazon. Ze komen omhoog en verdwijnen weer onder de grond, waardoor ze niet zichtbaar zijn als ze niet in gebruik zijn. Dit zorgt voor een strak gazon zonder obstakels.

Voordelen van Rainbird automatisering

De beregeningsinstallatie in Deurne bestaat uit 4 groepen die worden aangestuurd door een Rainbird automaat. Deze automaat zorgt voor een nauwkeurige verdeling van het water, afgestemd op de specifieke behoeften van elk deel van de tuin.

  • Gebruiksvriendelijk: De Rainbird automaat is eenvoudig te programmeren, zodat je de beregening kunt aanpassen aan de omstandigheden van de tuin.
  • Efficiënt watergebruik: Met de Rainbird automaat kun je alles snachts in werking zetten, wat ervoor zorgt dat er geen verdamping van het water plaatsvindt.
  • Consistente bewatering: Of je nu thuis bent of niet, jouw tuin krijgt altijd de juiste hoeveelheid water. Dit is ideaal voor een consistent groene en gezonde tuin.

Groen gazon in Deurne met graszoden

Voor dit project hebben we graszoden gelegd. De tuin in Deurne, met hoogteverschillen, vroeg om een specifieke aanpak. Door onze jarenlange ervaring wisten we precies hoe we dit moesten aanpakken.

Waarom graszoden?

Graszoden bieden veel voordelen. Ze zorgen direct voor een prachtig groen gazon zonder lange wachttijden. Een oppervlakte van circa 70m2 is ideaal voor graszoden. Zo krijg je snel een strak en mooi gazon.

Bekijk onze mogelijkheden

Het leggen van graszoden

  • Voorbereiding van de grond: Voordat we de graszoden legden, hebben we de grond goed voorbereid. Dit is essentieel voor een gezonde groei en een gelijkmatig gazon.
  • Graszoden plaatsen: Daarna hebben we de graszoden gelegd, waarbij we ervoor zorgden dat ze perfect aansluiten en gelijkmatig liggen. Door onze expertise konden we rekening houden met de hoogteverschillen in de tuin, wat zorgde voor een egaal en mooi eindresultaat.

Een goed gelegd gazon is niet alleen mooi, maar biedt ook praktische voordelen. Het verhoogt de waarde van je huis, biedt een veilige speelruimte voor kinderen en huisdieren, en zorgt voor een aangename plek om te ontspannen.

Onze aanpak bij WIVO

Bij WIVO werken we met passie en precisie aan elke tuin. Of het nu gaat om het leggen van graszoden of het installeren van een beregeningsinstallatie, ons team van experts staat voor je klaar. Wij bieden maatwerkoplossingen die perfect aansluiten bij de unieke eigenschappen van de tuin en jouw persoonlijke wensen.

Vragen over een tuinberegening?

Neem contact op met onze specialist Teddo
Of plan vrijblijvend een:

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?