Graszoden gelegd en beregening geplaatst in Mierlo

In maart 2024 hebben we graszoden en een beregening geplaatst in Mierlo. Het project bestond uit het leggen van maar liefst 350m² graszoden en het plaatsen van een uitgebreide beregeningsinstallatie. Lees verder om te zien hoe we dit hebben aangepakt en waarom automatische tuinberegening zo belangrijk is.

Direct naar:

Vragen over een tuinberegening?

Neem contact op met onze specialist Teddo
Of plan vrijblijvend een:

Een perfect groen gazon: graszoden in Mierlo

We begonnen dit project met het leggen van graszoden. De locatie, een perceel van 1000m², vroeg om een grondige voorbereiding. Allereerst hebben we teeltaarde toegevoegd om het terrein op niveau te krijgen. Vervolgens hebben we de grond geëgaliseerd, zodat de graszoden perfect vlak konden liggen.

Waarom kiezen voor Graszoden?

Graszoden bieden direct resultaat. Binnen één dag kan een kale tuin veranderen in een prachtig groen gazon. Dit is ideaal voor wie snel van een mooie tuin wil genieten zonder maanden te moeten wachten tot graszaad ontkiemt en een vol gazon vormt.

Bekijk onze mogelijkheden

Het proces van graszoden leggen

  • Teeltaarde toevoegen: De eerste stap was het aanvullen van de grond met teeltaarde. Dit zorgt voor een goede basis en helpt bij de afwatering.
  • Egaliseren: Nadat de teeltaarde was toegevoegd, hebben we de grond geëgaliseerd. Dit is essentieel voor een gelijkmatig resultaat.
  • Graszoden leggen: Ten slotte hebben we de graszoden gelegd. Dankzij de voorbereidingen lagen ze perfect vlak en konden ze snel wortelen.

Het leggen van graszoden is niet alleen een kwestie van hoe het eruitziet, maar ook het nut van praktisch nut. Een goed gelegd gazon kan de waarde van je huis verhogen, het biedt een fijne speelplek voor kinderen en huisdieren en zorgt voor een heerlijke plek om te ontspannen.

Beregening geplaatst in Mierlo

Na het leggen van de graszoden, was het tijd voor de beregeningsinstallatie. Een goed geïnstalleerd beregeningssysteem zorgt ervoor dat het gazon en de planten altijd voldoende water krijgen, wat essentieel is voor een gezonde groei.

Voordelen van automatische tuinberegening

Een automatische beregeningsinstallatie biedt veel voordelen. Hier zijn enkele redenen waarom het de investering waard is:

  • Efficiënt watergebruik: Automatische systemen gebruiken water efficiënter dan handmatig sproeien. Dit bespaart water en is beter voor het milieu.
  • Tijd besparen: Met een automatisch systeem hoef je niet meer met de tuinslang in de weer. Dit bespaart tijd, vooral in de zomermaanden.
  • Gezonder gazon en planten: Consistente en gelijkmatige watergift zorgt voor een gezonder gazon en planten. Dit vermindert de kans op droge plekken en bevordert een sterke groei.
Bekijk onze mogelijkheden
Pop-up sproeier in de hoek van het gazon geplaatst
Druppelslangen geplaatst in de border van de tuin

Pop-up sproeiers en druppelslangen

Voor dit project in Mierlo hebben we gekozen voor een combinatie van pop-up sproeiers en druppelslangen. Deze systemen zijn ideaal voor verschillende delen van de tuin en zorgen voor een efficiënte en gelijkmatige beregening.

Pop-up sproeiers zijn perfect voor grote gazons. Ze komen alleen omhoog als ze aan staan en verdwijnen weer onder de grond als ze klaar zijn. Dit zorgt voor een strak en veilig gazon zonder obstakels. Bovendien zorgen ze voor een gelijkmatige waterverdeling, wat essentieel is voor de gezondheid van het gazon.

In de borders hebben we zowel bovengrondse als ondergrondse druppelslangen geplaatst. De bovengrondse druppelslangen liggen in dichtbegroeide borders en worden verborgen door de planten. De ondergrondse druppelslangen hebben we in de minder begroeide borders gelegd, waar ze onzichtbaar hun werk doen. Deze druppelslangen zijn bijzonder efficiënt omdat ze water direct bij de wortels van de planten brengen, wat verdamping minimaliseert en ervoor zorgt dat elke plant de juiste hoeveelheid water krijgt.

Automatische tuinberegening met Rainbird

De beregeningsinstallatie bestaat uit 9 groepen, aangestuurd door een automaat van het merk Rainbird. Deze automaat zorgt ervoor dat elk deel van de tuin precies de juiste hoeveelheid water krijgt. Of het nu om het gazon of de borders gaat, alles wordt perfect beregend.

De Rainbird automaat is eenvoudig in te stellen en te bedienen. Met een paar drukken op de knop kun je het beregeningssysteem aanpassen aan de specifieke behoeften van jouw tuin. Dankzij de nauwkeurige controle over de watergift helpt de Rainbird automaat water te besparen. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Met een automatische beregeningsinstallatie kun je erop vertrouwen dat de tuin altijd de juiste hoeveelheid water krijgt, zelfs als je op vakantie bent of een druk schema hebt.

Installatie op maat

Elke tuin is anders en daarom bieden wij bij WIVO beregeningssystemen op maat. Voor de beregening die we hebben geplaatst in Mierlo hebben we zorgvuldig gekeken naar de indeling van de tuin en de waterbehoefte van verschillende plantensoorten. Het resultaat is een systeem dat perfect aansluit bij de wensen en behoeften van de klant.

"Elke tuin is anders en daarom bieden wij bij WIVO beregeningssystemen op maat."

Zones in de tuin

Bij het ontwerp en de installatie van de beregeningsinstallatie hebben we rekening gehouden met de verschillende zones in de tuin. Zo zorgen de pop-up sproeiers voor een gelijkmatige besproeiing van het gazon, terwijl de druppelslangen de borders efficiënt bewateren. Deze aanpak zorgt voor een optimale groei en bloei van het gras en de planten.

Vragen over een tuinberegening?

Neem contact op met onze specialist Teddo
Of plan vrijblijvend een:

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?