Onze specialisten komen vrijblijvend bij jou thuis

Robotmaaiers

Jouw robotmaaier in 4 stappen!

1. Situatie bekijken

Benieuwd naar de beste oplossing voor jouw tuin? Onze experts komen graag vrijblijvend bij jou thuis om de situatie te bekijken. Door de specifieke kenmerken van jouw tuin in kaart te brengen, kunnen we een advies op maat geven. Of het nu gaat om een gazon met verschillende niveaus of specifieke obstakels, we zorgen ervoor dat de robotmaaier perfect past bij jouw tuin.

2. Planning

Na het bekijken van de situatie gaan we direct aan de slag met de planning. Zodra je akkoord bent met ons advies, wordt de robotmaaier gereserveerd en plannen we samen een geschikte datum om de installatie uit te voeren. Op deze manier ben je snel verzekerd van een perfect onderhouden gazon zonder enige moeite.

3. Aanleg

Op de afgesproken datum komen we bij jou langs om de robotmaaier professioneel aan te sluiten. We zorgen niet alleen voor de fysieke installatie, maar geven je ook alle benodigde informatie om optimaal gebruik te maken van je nieuwe robotmaaier. Met een korte demonstratie laten we zien hoe eenvoudig het is om de robotmaaier te bedienen.

4. Onderhoud

Het onderhoud van je robotmaaier is eenvoudig. Regelmatig schoonmaken en het vervangen van messen zijn de belangrijkste taken voor eigen onderhoud. Daarnaast adviseren wij een periodieke onderhoudsbeurt voor optimale prestaties. In de winterperiode raden we aan de robotmaaier winterklaar te maken door deze veilig op te bergen. Zo ben je het hele jaar door verzekerd van een prachtig gazon zonder zorgen.

Robotmaaier Husqvarna

Wat je vooraf moet weten bij de aanschaf van een robotmaaier.

Veiligheid

Robotmaaiers bieden rust tijdens het gazononderhoud. Met geavanceerde bots- en tilsensoren reageren ze onmiddellijk op obstakels, waardoor jouw tuin een veilige omgeving blijft voor spelende kinderen en rondlopende huisdieren. Deze innovatieve veiligheidsfuncties zorgen ervoor dat de robotmaaier veilig en efficiënt kan werken zonder risico op ongelukken of schade aan eigendommen. Dankzij deze betrouwbare technologie kun je met een gerust hart genieten van een verzorgd gazon, wetende dat de robotmaaier de klus veilig en nauwkeurig uitvoert.

Capaciteit

Bij de aanschaf van een robotmaaier is het essentieel om rekening te houden met de capaciteit. De door de leverancier aangegeven werkcapaciteit is gebaseerd op 24/7 geprogrammeerde tijd. WIVO adviseert echter een geprogrammeerde tijd van 8 tot 12 uur per dag voor een gemiddelde levensduur van 10 jaar. Dit betekent dat een robotmaaier met een opgegeven capaciteit van 1000m2 geschikt is voor een tuin van 300 tot 500m2. Het afstemmen van de capaciteit op de specifieke behoeften van je tuin zorgt voor optimale prestaties en een langere levensduur van je robotmaaier.

Aansturing

Een belangrijk aspect van de aanschaf van een robotmaaier is de aansturing. Moderne robotmaaiers bieden vaak verschillende manieren om ze te bedienen. Of het nu via een applicatie, een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel of geavanceerde sensoren, het is belangrijk om een model te kiezen dat past bij jouw voorkeuren en technologische behoeften. De mogelijkheid om de robotmaaier eenvoudig en intuïtief aan te sturen draagt bij aan het gemak van het onderhoud van je gazon.

Hellingen

Voor tuinen met hellingen is het van belang om te letten op de capaciteit van de robotmaaier om deze hellingen te kunnen maaien. Niet alle modellen zijn geschikt voor steilere terreinen. Controleer daarom altijd de maximale hellinggraad die de robotmaaier aankan. De aanduiding wordt vaak weergegeven in percentages. Een inspectie van de hellingen in je tuin en het kiezen van een robotmaaier die deze uitdagingen aankan, zorgt ervoor dat je gazon gelijkmatig wordt gemaaid, zelfs op oneffen terrein.

Onze projecten

Bij WIVO hebben we met trots aan diverse projecten gewerkt om tuinen te voorzien van slimme en efficiënte robotmaaiers. Wij hebben ons beziggehouden met uiteenlopende projecten, variërend van bescheiden tuinen tot uitgestrekte landgoederen en voetbalvelden. Onze expertise in robotmaaierinstallaties heeft geleid tot tevreden klanten en prachtige resultaten. Bekijk hieronder enkele van onze recente projecten.

Please select listing to show.

Vragen over een robotmaaier?

Neem contact op met onze specialist Daan
Of plan vrijblijvend een:

Veelgestelde vragen

Is een robotmaaier geschikt voor mijn tuin?

Ja, robotmaaiers zijn geschikt voor diverse tuinen, groot of klein. Ze kunnen zich aanpassen aan verschillende terreinen en navigeren rond obstakels. Onze experts komen graag bij je langs om de situatie te bekijken en je te voorzien van een advies op maat voor de ideale robotmaaier die voldoet aan de specifieke behoeften van jouw tuin.

Een robotmaaier maait autonoom door middel van geavanceerde sensoren en programmeerbare routes. Hij detecteert grensdraden die de grenzen van het maaigebied aangeven. De robotmaaier beweegt willekeurig over het gazon en keert regelmatig terug naar het laadstation om op te laden. Met moderne technologieën zoals GPS en slimme sensoren kan hij efficiënt en nauwkeurig maaien.

Ja, robotmaaiers zijn over het algemeen veilig voor huisdieren en kinderen. Ze zijn uitgerust met bots- en tilsensoren, waardoor de robotmaaier stopt als er een hindernis wordt waargenomen. Bovendien worden de messen van de robotmaaier automatisch uitgeschakeld wanneer hij wordt opgetild of gekanteld, waardoor het risico op letsel tot een minimum wordt beperkt.

Onze installatieprocedure is eenvoudig en efficiënt. Na het bekijken van de situatie en het selecteren van de juiste robotmaaier, plannen we een installatiedatum. Onze experts sluiten de robotmaaier professioneel aan, stellen de juiste parameters in en geven je alle nodige informatie voor een vlekkeloze werking.

Eigen onderhoud omvat regelmatig schoonmaken en het vervangen van de messen indien nodig. Daarnaast adviseren we een periodieke onderhoudsbeurt voor optimale prestaties. In de winterperiode is het raadzaam de robotmaaier winterklaar te maken door deze veilig op te bergen. Onze experts staan klaar om je te begeleiden bij elk aspect van het onderhoudsproces.

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Bestel direct jouw graszoden

Hoeveel m2 wens je te bestellen? *
Ik wil de graszoden *
Op welke datum wil je de graszoden ontvangen?
Email *
Naam *
Telefoonnummer
Plaats *
Postcode *
Straat *
Huisnummer *

Aanvraag verhuur

1
Verhuur
2
Kies je machine
3
Datum en tijd
4
Jouw gegevens

Het reserveren van machines

Fijn dat je ervoor kiest om bij ons een machine te huren! Het is belangrijk dat je een aantal dagen van te voren de machine op jouw naam laat reserveren. Zo creeëren we een beter overzicht over de beschikbaarheden van de machines, voor jou als klant, maar ook voor ons zelf.

Met het invullen van dit formulier doe je een aanvraag voor het reserveren van één of meerdere machines. LET OP: Het invullen van dit formulier is nog geen definitieve reservering. Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op voor de bevestiging. Het kan wel eens voorkomen dat een machine niet meer beschikbaar is.

Lees ook onze verhuurvoorwaarde

Kies je machine

Onze transporttarieven:
Binnen 20km = €65,-
Overige plaatsen = €105,-

Levering *

Indien wij de machine dienen af te leveren, hieronder graag het afleveradres vermelden.

Straatnaam
Huisnummer
Toevoeging
Postcode
Plaats
Datum ophalen / leveren *
Datum terugbrengen / laten ophalen *
Naam *
Achternaam *
Bedrijfsnaam
Email *
Telefoonnummer *
Postcode *
Plaats *
Straatnaam *
Huisnummer *
Toevoeging
Opmerking

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?