Service & onderhoud

Uw beregeningsinstallatie

Uw tuinmachines

Uw gazon

WIVO geeft u het beste advies voor het perfecte gazon: de 3 B’s

Bemesting

Strooi bemesting om je gazon en bodem te voorzien van de nodige voedingsstoffen. Deze dient u om de 6 weken te herhalen gedurende maanden maart t/m september. Heeft u weinig tijd, dan hebben wij ook bemesting die u slechts 1x hoeft te strooien voor het seizoen.

Winterbemesting helpt uw gazon de winter door. Dit hoeft u slechts 1x te strooien in het najaar. Kalium is onmisbaar om de grasmat weerbaar en goed afgehard door de winter te krijgen en in het nieuwe seizoen goed uit de startblokken te laten komen met een vlotte opkomst en hergroei. Kalium hard de wortels af. Dit maakt de grasplant beter bestand tegen vorst, ziekten, droogte en intensieve betreding.

Het gazon gezond houden bestaat niet alleen uit maaien, sproeien en bemesten. Je moet ook regelmatig kalk strooien om de juiste zuurgraad (pH) van de grond te krijgen. Dit zorgt er voor dat de zuurgraad stijgt en de kunstmest beter opgenomen wordt door de plant. Hierdoor heb je ook minder last van mosgroei.

Beregening

Zorg ervoor dat uw tuin op het juiste moment, op de juiste plaats, de juiste hoeveelheid water krijgt. Het gras heeft wekelijks een regenbui nodig om voldoende water op te kunnen nemen. Zorg ervoor dat u in droge perioden er zelf voor zorgt dat uw gras beregend wordt. Meer over beregening »

Behandeling

In het voorjaar stijgt de temperatuur en begint het gras weer langzaam te groeien. Het is belangrijk om het gras regelmatig te maaien voor het beste resultaat. Zo behoudt u een mooi gesloten grasmat. Indien mogelijk laat u het grasmaaisel op het gazon liggen: deze bevat belangrijke voedingsstoffen en versterkt de structuur van uw bodem.

Ander onderhoud zoals het inzaaien van kale plekken, verwijderen van blad in het najaar, bemesten, beluchten, water geven en verticuteren zorgt ervoor dat het gazon er goed uit blijft zien. Verticuteren is het weghalen van mossen en dode grassen in het gazon. Hiervoor mag het ’s nachts niet meer vriezen en overdag moet de temperatuur minimaal boven de 13°C zijn.

Verhuur van verticuteermachines, maaiers en andere (tuin)machines »