Service & onderhoud

Denk aan uw buitenkranen, beregeningspomp, installatie en leidingen tijdens vorst

Wilt u uw beregeningsinstallatie volgend seizoen weer zonder problemen gebruiken, dan raden wij u aan deze een winterbeurt te geven. Ideaal is het natuurlijk dat uw beregening startklaar is en u niet voor nare verrassingen komt te staan wanneer u deze weer wilt gaan gebruiken. Onderhoud van uw beregeningsinstallatie is van groot belang om de levensduur hiervan te verlengen en de kwaliteit van uw (automatische) beregeningsinstallatie te waarborgen. Wij nemen deze zorg bij u uit handen door zowel in het voorjaar als in het najaar uw systeem klaar te maken voor het komende seizoen.

Met vorst op komst is de kans op bevriezing van het systeem groot. Een beregeningsinstallatie is winterklaar wanneer de leidingen en sproeiers drooggeblazen zijn. De pomp moet worden afgetapt en daarnaast ook vorstvrij worden opgeslagen. Dit kan WIVO voor u komen doen, zodat u er geen omkijken naar heeft.

Wanneer de zon weer begint te schijnen en de temperaturen weer gaan oplopen in het voorjaar, zal een van onze monteurs er weer voor zorgen dat alles naar behoren werkt. De waterpomp wordt weer aangesloten, het sproeisysteem wordt getest en de sproeiers worden afgesteld.

Winterklaar maken:

  • afsluiten waterpomp of waterleiding
  • vorstvrij opslaan waterpomp
  • doorblazen leidingen en sproeiers

Zomerklaar maken:

  • aansluiten waterpomp of waterleiding
  • testen sproeisysteem
  • afstellen/corrigeren sproeiers

Aanmelden Winterbeurt


Ik ga akkoord met de WIVO Algemene Voorwaarden.