De kleinste versus de grootste Avant shovel!

Avant loaders verhuur

De Avant shovels zijn er in verschillende soorten en maten. In dit artikel vertellen wij je de verschillen tussen de kleinste en grootste Avant shovel en behandelen we enkele modellen die hier tussenin zitten!


Grootste model Avant shovel

De Avant shovel 800-serie is de grootste én krachtigste loader. Deze shovel heeft een hefvermogen van maar liefst 1900 kilo én een hefhoogte van 3,5 meter. Hiermee laad je dus eenvoudig een vrachtwagen vol. De rijsnelheid is 30 kilometer per uur en daarnaast is de Avant 800-serie juist een goede uitkomst voor plaatsen waar een grote loader niet wenselijk is. De shovel is overigens te vervoeren met een aanhanger!

Avant 800-serie
Een Avant shovel helpt jou niet alleen bij lichte, maar ook bij zware werkzaamheden!

Deze shovel beschikt over een standaard ROPS/FOBS cabine. Naast deze standaard cabine is er ook een mogelijkheid tot een GT cabine. Deze cabine is zeer modern en beschikt over een vibratie- en geluidsgeïsoleerde comfortzone. Daarbij is het ook nog mogelijk om te kiezen voor verschillende opties. Denk hierbij aan het toevoegen van airconditioning, een zitting met luchtvering en een bluetooth radio om de werkdag zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

Kleinste model Avant shovel

De Avant shovel 200-serie is de kleinste loader. Ondanks zijn compacte grootte is hij erg krachtig en breed inzetbaar. De zitting voor de bestuurder is makkelijk toegankelijk en biedt voldoende ruimte. De loader is eenvoudig te bedienen en dankzij het compacte formaat heb je uitstekend zicht op het werkgebied. De hefhoogte van deze shovel is 1,4 meter, de rijsnelheid is 10 kilometer per uur en het hefvermogen is 350 kilo. De loader is eenvoudig te transporteren met een aanhangwagen.

“Ondanks zijn compacte grootte is de Avant 200-serie erg krachtig en breed inzetbaar.”

Wil jij gebruik maken van (hydraulische) aanbouwwerktuigen? Dat komt goed uit, de Avant loader 200-serie beschikt over de multi connector én het Avant snelwisselsysteem. Daarnaast is de 200-serie erg sterk in het aandrijven van toebehoren door de hydraulische olietoevoer van 42 liter per minuut!

Diverse modellen

Hoe zwaar de werkzaamheden ook zijn, Avant heeft altijd een shovel die je goed kan gebruiken. Tussen de 200-serie en de 800-serie zitten diverse modellen met verschillende mogelijkheden. Naast deze diverse series zijn er ook tal van aanbouwwerktuigen die helpen bij het verlichten van werkzaamheden.

Avant loaders
Er zijn verschillende Avant shovels te verkrijgen!

Bij WIVO is het overigens ook mogelijk een Avant shovel met aanbouwwerktuig(en) te huren. De kosten voor de huur van een grondbak, palletvorken of een volumebak zijn zelfs gratis bij het huren van een Avant shovel! Neem contact met ons op voor het huren van een Avant shovel, of bekijk hier onze website!

BONUS – Avant E-serie

Avant heeft zelfs een elektrische loader in het assortiment, zij zijn hiermee de eerste die een elektrische shovel op de markt hebben gebracht. De elektrische loader werkt op batterijen. De elektrische variant maakt veel minder geluid, wat een goede oplossing biedt voor plaatsen waar geluidsnormen van toepassing zijn. Ook in binnenruimtes en ruimtes met beperkte ventilatie komt deze loader erg van pas. De shovels uit de Avant E-serie stoten niets uit en veroorzaken vrijwel geen geluidsoverlast. Een Avant 500-serie dieselmotor is vergelijkbaar met de elektrische aandrijving. Het hefvermogen van een Avant E-serie is 900 kilo en de hefhoogte is 2,8 meter.

Avant E-serie
De Avant E-serie is ideaal voor plaatsen waar geluidsnormen van toepassing zijn!

Avant heeft twee verschillende elektrische modellen, namelijk de E5 en E6. Overal waar een 230 volt stopcontact is kunnen de batterijen van deze modellen opgeladen worden. De Avant E5 beschikt over een AGM batterij en kan in vijf uur volledig worden opgeladen. De batterij gaat één tot twee uur mee. De Avant E6 heeft een Lithium-ion batterij. Het duurt ongeveer een uur om de batterij volledig op te laden en dan gaat de batterij tussen de twee en vier uur mee. Wanneer je de loader de hele dag nodig hebt kun je de E6 in de pauze opladen waardoor hij de gehele werkdag meegaat. Als je de loader niet de hele dag nodig hebt en het werk het toelaat om voor een langere periode op te laden, is de E5 een goede keus.

WIVO


Benieuwd naar de mogelijkheden voor de aanschaf van een Avant shovel? Neem dan contact op met onze vestiging in Grashoek!

WIVO Grashoek

(077) 308 2540
info@wivograshoek.nl
Helenaveenseweg 13, Grashoek

Contactpersoon

Patrick Janssen

Liever een Avant shovel huren? Neem dan contact op met de vestiging in Deurne of bekijk hier de mogelijkheden op de website!

Interesse of een vraag?

Laat hier je gegevens achter!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Bestel direct jouw graszoden

Hoeveel m2 wens je te bestellen? *
Ik wil de graszoden *
Op welke datum wil je de graszoden ontvangen?
Email *
Naam *
Telefoonnummer
Plaats *
Postcode *
Straat *
Huisnummer *

Aanvraag verhuur

1
Verhuur
2
Kies je machine
3
Datum en tijd
4
Jouw gegevens

Het reserveren van machines

Fijn dat je ervoor kiest om bij ons een machine te huren! Het is belangrijk dat je een aantal dagen van te voren de machine op jouw naam laat reserveren. Zo creeëren we een beter overzicht over de beschikbaarheden van de machines, voor jou als klant, maar ook voor ons zelf.

Met het invullen van dit formulier doe je een aanvraag voor het reserveren van één of meerdere machines. LET OP: Het invullen van dit formulier is nog geen definitieve reservering. Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op voor de bevestiging. Het kan wel eens voorkomen dat een machine niet meer beschikbaar is.

Lees ook onze verhuurvoorwaarde

Kies je machine

Onze transporttarieven:
Binnen 20km = €65,-
Overige plaatsen = €105,-

Levering *

Indien wij de machine dienen af te leveren, hieronder graag het afleveradres vermelden.

Straatnaam
Huisnummer
Toevoeging
Postcode
Plaats
Datum ophalen / leveren *
Datum terugbrengen / laten ophalen *
Naam *
Achternaam *
Bedrijfsnaam
Email *
Telefoonnummer *
Postcode *
Plaats *
Straatnaam *
Huisnummer *
Toevoeging
Opmerking

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?