De voordelen van een Avant Loader!

De Avant loader is beschikbaar in diverse soorten en maten. Om erachter te komen welke het meest geschikt is voor jouw werkzaamheden hebben wij in dit artikel wat voordelen benoemd van de verschillende series. Benieuwd naar deze voordelen? Lees dan snel verder!


Avant 200-serie

De loaders uit de 200-serie van Avant zijn smalle en lichte knikladers die uitermate geschikt zijn voor privé gebruik. De hefcapaciteit van deze loaders is ongeveer de helft van zijn eigen gewicht en heeft dus in verhouding een hoge hefcapaciteit. Deze loaders kunnen goed gebruikt worden voor kleine projecten en privé tuinen. Ook het transporteren van deze loaders is geen probleem omdat ze erg compact zijn. De machine is tevens eenvoudig te onderhouden en het hydraulisch debiet heeft voldoende kracht voor bijna alle aanbouwwerktuigen.

Avant loader 200-serie
De 200-serie is ondanks de grootte toch erg krachtig en handig in gebruik!

Het gebruik van deze Avant knikladers kan zorgen voor een hoop tijdsbesparing en efficiëntie. De maximale rijsnelheid van loaders uit de 200-serie is 10 km/u wat voldoende is voor kleine oppervlakten. Daarnaast zijn deze loaders zeer veilig, zuinig, kostenbesparend en ze zijn licht en klein. De brandstof voor deze knikladers is benzine en het hefvermogen is 350 kilo! Daarnaast is de hefhoogte van deze loaders 1,4 meter.

Avant 600-serie

Een telescopische laadarm is een handige functie waarover de loaders uit de 600-serie beschikken! Deze laadarm zorgt voor een hoog hefvermogen én een hoog werkbereik. Met een ingetrokken laadarm kunnen zware materialen vervoerd worden en met een uitgeschoven laadarm kan de maximale reikhoogte bereikt worden. Daarnaast beschikken deze knikladers over een snelwisselsysteem, met dit systeem kunnen aanbouwwerktuigen eenvoudig en snel af en aan gekoppeld worden. Vanuit de bestuurdersstoel kun je automatisch het aankoppelen en het vergrendelen regelen, dat is toch handig!?

Avant loader 600-serie
De loaders uit de 600-serie beschikken over een telescopische laadarm!

De loaders uit deze serie hebben maar liefst een hefvermogen van 1100 kilo! Binnen deze serie zijn er drie modellen verkrijgbaar die elk hun eigen rijsnelheid en trekkracht hebben. De Avant 640 heeft bijvoorbeeld een rijsnelheid van 22 km/u terwijl de 630 en 635 een rijsnelheid van 14 km/u hebben. Zo is een 640 meer geschikt voor groenonderhoud en plekken waar grotere afstanden overbrugd moeten worden. Ook de 600-serie is zeer veilig, wendbaar, zuinig en kostenbesparend!

Avant E-serie

Avant is de allereerste fabrikant die een volledig elektrisch aangedreven kniklader op de markt heeft gebracht! Deze loaders hebben een laag geluidsniveau én geen uitstoot. Naast deze twee voordelen beschikken deze loaders over nagenoeg dezelfde eigenschappen als de loaders uit de 500-serie. Het is mogelijk om in verschillende soorten omgevingen te werken, want deze loaders zijn door de afmetingen erg wendbaar. De maximale rijsnelheid bedraagt 10 km/u en is dus geschikt voor het werken in bouwwerven of kleinere oppervlaktes. Ook op plekken waar zo min mogelijk geluid gewenst is, is dit een erg goede optie!

Avant Loader e6
De E-serie is geluid- én uitstootloos!

Door de elektrische aandrijving is het gebruik van de E-serie loaders erg handig om binnen te gebruiken. Het onderhoud aan deze loader omvat een controle omtrent te batterij en de hydraulische filter. Het comfort en de efficiëntie van deze kniklader kan vergroot worden door het toevoegen van diverse opties. De loaders uit de E-serie zijn praktisch, volledig elektrisch, kostenbesparend én CO2-neutraal!

Avant R-serie

Bij de loaders in de Avant R-serie bevindt de bestuurderstoel zich in het achterste gedeelte van het chassis, hierdoor is het voorwaartse zicht is niet hetzelfde als bij de andere loaders van Avant. Qua afmetingen zijn deze loaders vergelijkbaar met de loaders uit de 600-serie. De R-serie loaders zijn wel tien cm hoger dan de loaders uit de 500- en 600-serie, omdat de bestuurder plaatsneemt ‘boven op’ de motor. Wanneer de kniklader zich in geknikte toestand bevindt, is het hefvermogen iets lager. Dit komt omdat het achterste gedeelte niet meewerkt als tegengewicht.

Avant Loader R35
Bij de R-serie bevindt de bestuurder zich op de motor van de kniklader!

De draaicirkel van de loaders uit de R-serie is vrijwel hetzelfde als de andere series, maar hij kan wel sneller draaien. Dit voordeel komt het beste tot zijn recht in smalle doorgangen zoals bij paardenboxen! De R-serie is zuinig, veilig, zeer compact en net als alle andere loaders kostenbesparend! De brandstof van de R-serie is diesel en hij heeft een rijsnelheid van maximaal 12 km/u.

WIVO Deurne & Grashoek


Volg ons op FacebookInstagram & LinkedIn om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Interesse of een vraag?

Laat hier je gegevens achter!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?