Dit moet je weten over een robotmaaier!

Wil je een robotmaaier aanschaffen maar weet je niet waar je moet beginnen? Na het lezen van dit artikel ben je een stap verder in het kiezen van de perfecte robotmaaier voor jouw tuin!


Is mijn tuin geschikt?

Of je nu een grote of kleine tuin hebt, tegenwoordig maakt het niet veel uit voor een robotmaaier. Modellen die meer geschikt zijn voor grote tuinen beschikken over een grotere accu zodat deze robotmaaiers meteen de gehele tuin kunnen maaien. De grootte van jouw tuin is dus een belangrijke factor bij het kiezen van een maairobot. Naast de grootte van de tuin moet er ook rekening gehouden worden met hellingen. Ook dat is voor sommige robotmaaiers geen enkel probleem.

“De meeste robotmaaiers kunnen hellingen met gemak aan!

Zelfs naast het maaien van de achtertuin kun je ook je voortuin laten maaien of een andere zone naar keuze. Je kunt de robotmaaier handmatig verplaatsen, maar ook zelf naar een andere gewenste zone laten rijden. Is jouw tuin makkelijk toegankelijk voor buitenstaanders? Een maairobot kan gestolen worden, alleen degene die hem steelt kan er niets mee. Er is een pincode vereist om de maairobot te activeren én er bestaan robotmaaiers waar een GPS-tracker op zit, zo kun je eenvoudig achterhalen waar de robotmaaier zich bevindt.

Automatisch beregeningssysteem vs robotmaaier

Maak jij in je tuin gebruik van een automatisch beregeningssysteem? Het is dan raadzaam deze pas in te schakelen wanneer de automatische grasmaaier klaar is met zijn taak en is teruggekeerd naar het laadstation. Als de maairobot het gras maait terwijl het nog nat is, dan is het verstandig om de robotmaaier na de maaibeurt even te legen. De robotmaaier behaalt het beste resultaat als het gazon droog is!

beregening graszoden
“De robotmaaier behaalt het beste resultaat als het gazon droog is!”

Werking robotmaaier

Een maairobot werkt met een magnetisch veld. Voordat de robotmaaier aan de slag gaat, moet je eerst op of onder de grasmat begrenzingskabels aanleggen. Door deze kabels heeft de automatische grasmaaier een begrensd gebied waar hij binnen blijft. Dit is erg makkelijk als je maar een beperkt deel van de tuin gemaaid wil hebben. Wanneer de kabels zijn aangelegd, kun je de robotmaaier in de app instellen. Zo kun je instellen wanneer de maairobot aan de slag moet gaan. Na het maaien toont de app waar de maairobot allemaal is geweest en hoelang het heeft geduurd.

Robotmaaiers zijn er in verschillende soorten en maten!

Robotmaaiers beschikken ook over sensoren die aanvoelen waar het gras is en zullen niet snel uit zichzelf het zand in rijden. Er bestaan ook modellen robotmaaiers die op GPS werken. Als de robotmaaier over deze mogelijkheid beschikt kan er in de app aangegeven worden wat het werkgebied moet zijn. Wil je nog meer te weten komen over de werking van robotmaaiers? Klik dan hier.

Tips vóór installatie

Voordat je een robotmaaier gaat installeren in je tuin is het raadzaam om het gazon eerst te verticuteren. Het mos en onkruid wat in het gazon zit is in een bepaalde mate goed voor het gazon, maar als deze laag te dik is kan het water, licht en lucht er niet goed doorheen komen. Daarom is het verstandig om dit eerst weg te halen voor je de maairobot aan het werk zet. Een robotmaaier beschikt tevens over een mulch functie, waardoor hij het gemaaide gras versnippert en over het gazon verspreidt.

“Er zijn ook robotmaaiers op de markt die randmaaien als extra optie hebben!

Hiernaast is het handig om bij de aanleg van de begrenzingskabels rekening te houden met randen zodat de robotmaaier hier geen probleem aan kan ondervinden. Vanwege de veiligheid zitten de messen in het midden van de machine, maar zodra de robotmaaier de begrenzingsdraad raakt zal hij niet verder maaien. Dit kan tot gevolg hebben dat de randen van het gazon niet gemaaid worden. Om dit op te lossen kun je de draad iets ruimer aanleggen. Er zijn ook robotmaaiers op de markt die randmaaien als extra optie hebben, deze maaiers zullen de randjes buiten de begrenzing ook maaien.

Robotmaaier Husqvarna
Robotmaaier STIHL
Robotmaaier Honda

Bij WIVO kun je terecht voor alle Husqvarna, Stihl, Honda en Gardena robotmaaiers!

Voordeel robotmaaier

Een robotmaaier kan veel werk uit handen nemen en kan volledig naar wens worden ingesteld. Nu we richting de warmere periodes van het jaar gaan moet het gras met regelmaat gemaaid worden om het in topconditie te houden. Het kan een hele klus zijn om dit steeds zelf te moeten doen, maar met een maairobot wordt dit werk allemaal uit handen genomen. De maairobot maait het gras strak, zo strak dat je het haast niet zelf kan doen!

“Het kan een hele klus zijn om dit steeds zelf te moeten doen, maar met een robotmaaier wordt dit werk allemaal uit handen genomen.”

Daarnaast is een maairobot erg veilig, ook als je er geen zicht op hebt. De maairobot beschikt over sensoren die ervoor zorgen dat de messen stoppen met draaien zodra hij een obstakel waarneemt. Wil je meer lezen over de voordelen van een robotmaaier? Bekijk dan hier vijf voordelen van een robotmaaier.

WIVO


Voor iedere tuin is er wel een perfecte robotmaaier. Benieuwd naar de mogelijkheden voor de aanschaf van een robotmaaier? Bekijk dan deze pagina of neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Interesse of een vraag?

Laat hier je gegevens achter!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?