Drie tips bij het installeren van je robotmaaier!

Een robotmaaier is er om het jou een stuk makkelijker te maken. Het gras wordt gemaaid door een robotmaaier zonder dat jij ernaar om hoeft te kijken. In deze update geven wij drie tips voor het installeren van je robotmaaier!


Tip 1: Maai nog 1 keer zelf het gazon!

Voordat je begint met het installeren van de nieuwe robotmaaier is het handig om voor een laatste keer het gazon te maaien. Dit doe je het beste op de kortste stand. Door het gazon op de kortste stand te maaien, is het leggen van de begrenzingsdraad een stuk makkelijker. Deze kun je dan dieper bevestigen. Hoe je de begrenzingsdraad aanlegt lees je bij tip 2!

Loopmaaier - grasmaaier - installeren robotmaaier
Het is verstandig om van te voren nog één keer zelf het gazon te maaien!

Wanneer het gazon er weer spik en span uitziet is het belangrijk om objecten op het gazon te verwijderen. Denk aan takken en bloempotten. Staat er een boom op het gazon, dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden bij de volgende stappen. Het is verstandig om eerst een plattegrond te maken van alle objecten in de tuin en waar het begrenzingsdraad moet komen te liggen, zodat je van te voren een goed beeld hebt. Bij het maken van de plattegrond is het handig om alvast te bedenken waar het laadstation moet komen!

Tip 2: Positie laadstation en aanleg begrenzingsdraad!

Het laadstation plaats je op een plek waar de robotmaaier eenvoudig naar terug kan keren wanneer hij moet laden. Een vlakke plek die zich direct aan de rand van het gazon bevindt is perfect! Een centrale plaats die schaduwrijk is en niet te veel in het zicht ligt krijgt hierbij de voorkeur. Zorg ervoor dat het laadstation geplaatst wordt binnen het bereik van een stroompunt. Wanneer je de positie bepaald hebt, kan het laadstation op het stroompunt worden aangesloten en kan de robotmaaier er ingeklikt worden. Tijdens het aanleggen van het grensdraad kan de robotmaaier alvast laden.

Plaats het laadstation op een plek waar de robotmaaier makkelijk terug kan keren!

De begrenzingsdraad bakent het werkgebied van de robotmaaier af. Deze draad plaats je aan de randen van het gazon. In de handleiding van de robotmaaier staat de afstand tot de rand die je aan moet houden voor het beste maairesultaat. De begrenzingsdraad valt goed weg omdat je het vastzet met haringen. De begrenzingsdraad kun je ook volledig wegwerken door het onder de grond te leggen. Dit kun je doen met een kantensteker of spade. Ook wanneer de begrenzingsdraad onder de grasmat bevestigd is kun je het gazon nog verticuteren zonder de draad te beschadigen.

Tip 3: Verbinden met het laadstation en installeren robotmaaier!

De begrenzingsdraad leg je met de klok mee vanaf het laadstation. Leg de draad langs de randen van het gazon om het gebied af te bakenen voor de robotmaaier en maak een lus van zo’n tien centimeter. Deze lus plaats je ver van het laadstation af. Vanaf dit punt maak je middels de gidsdraad verbinding met het laadstation. Op deze manier kan de robotmaaier altijd weer terugkeren naar het laadstation. Wanneer de gidsdraad en de begrenzingsdraad verbonden zijn met het laadstation kan het station vastgezet worden met grondankers.

robotmaaier husqvarna
Met deze tips heb jij de installatie van je robotmaaier zo gedaan!

Wanneer je bovenstaande hebt gedaan is het tijd om de robotmaaier op te starten! Het is verstandig om de maaier in te stellen op de hoogste stand, zodat het gras de ruimte krijgt over de draad heen te groeien. Vervolgens gaat de robotmaaier kalibreren. Hierbij volgt de maaier de gidsdraad tot aan de grensdraad, hierna gaat de maaier van start! Je kunt testen of de robotmaaier goed gekalibreerd is door hem op te tillen en op een afstand van ongeveer drie meter van de gidsdraad weer op de grond te zetten. Wanneer de maaier uit zichzelf de weg weer terug weet te vinden is de installatie van de robotmaaier geslaagd!

Tijd voor jezelf!

Nu de installatie van de robotmaaier geslaagd is heb je eindelijk tijd voor andere dingen. Je hoeft het gras niet zelf meer te maaien, wel is het van belang om bij de eerste keer te checken of de robotmaaier goed zijn werk doet. Zo niet, dan kun je de begrenzingsdraad iets anders leggen zodat hij optimaal zijn werk doet.

Succes bij de installatie van jouw robotmaaier!

WIVO Deurne & Grashoek


Volg ons op FacebookInstagram & LinkedIn om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Interesse of een vraag?

Laat hier je gegevens achter!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Bestel direct jouw graszoden

Hoeveel m2 wens je te bestellen? *
Ik wil de graszoden *
Op welke datum wil je de graszoden ontvangen?
Email *
Naam *
Telefoonnummer
Plaats *
Postcode *
Straat *
Huisnummer *

Aanvraag verhuur

1
Verhuur
2
Kies je machine
3
Datum en tijd
4
Jouw gegevens

Het reserveren van machines

Fijn dat je ervoor kiest om bij ons een machine te huren! Het is belangrijk dat je een aantal dagen van te voren de machine op jouw naam laat reserveren. Zo creeëren we een beter overzicht over de beschikbaarheden van de machines, voor jou als klant, maar ook voor ons zelf.

Met het invullen van dit formulier doe je een aanvraag voor het reserveren van één of meerdere machines. LET OP: Het invullen van dit formulier is nog geen definitieve reservering. Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op voor de bevestiging. Het kan wel eens voorkomen dat een machine niet meer beschikbaar is.

Lees ook onze verhuurvoorwaarde

Kies je machine

Onze transporttarieven:
Binnen 20km = €65,-
Overige plaatsen = €105,-

Levering *

Indien wij de machine dienen af te leveren, hieronder graag het afleveradres vermelden.

Straatnaam
Huisnummer
Toevoeging
Postcode
Plaats
Datum ophalen / leveren *
Datum terugbrengen / laten ophalen *
Naam *
Achternaam *
Bedrijfsnaam
Email *
Telefoonnummer *
Postcode *
Plaats *
Straatnaam *
Huisnummer *
Toevoeging
Opmerking

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?