Drie tips bij het opstarten van de beregening!

De temperaturen lopen weer op en het zonnetje begint te schijnen. Dit is dé ideale tijd om de beregening in je tuin weer op te starten. Wij kunnen je automatische beregening opstarten, maar je kunt dit natuurlijk ook zelf doen. In dit artikel hebben we enkele tips voor je op een rijtje gezet!


Systeem aansluiten

Afhankelijk van het soort water dat je gebruikt voor het beregeningssysteem, moet je het systeem opnieuw aansluiten. Maak je gebruik van leidingwater, dan sluit je het beregeningssysteem weer aan op de waterleiding en zet je de druk erop. Vervolgens controleer je of er nergens een lekkage is en of alle leidingen goed aangesloten zijn. Het kan voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden, dit kun je zelf oplossen of met hulp en advies van WIVO!

Alle koppelingen moeten goed vastgedraaid worden om lekkage te voorkomen!

Maak je gebruik van grondwater, dan sluit je de pomp weer aan op het beregeningssysteem. Alle koppelingen moeten goed vastgedraaid worden om lekkage te voorkomen. Hiermee voorkom je dat het beregeningssysteem valse lucht aanzuigt. Vervolgens kun je de aanzuigleidingen vol laten lopen met water en kan de beregeningspomp worden ingeschakeld. Als de pomp niet meteen aanloopt, dan kun je de aanzuigleiding een paar keer op en neer bewegen in de put. Zo kan het water naar boven komen. Controleer ook of de pomp goed aan en uit gaat en of het hydrofoorsysteem goed werkt.

Beregeningscomputer

Bij een beregeningsinstallatie die op leidingwater werkt, zet je als tweede stap bij het opstarten van de beregening, de beregeningscomputer weer aan. Hierbij is het ook belangrijk dat je alle elektrische kranen controleert! Wanneer je de sproeiers aanzet, is het van belang om te bekijken of alles nog goed ingesteld staat. Bij het controleren van de sproeiers, kijk dan ook naar het gehele programma of alles nog goed ingesteld staat en stel waar nodig de instellingen bij.

automatische beregening - opstarten beregening controle
Bekijk of alle instellingen nog goed staan voor komende seizoen!

Een beregeningsinstallatie met grondwater moet ook bij de beregeningscomputer gecontroleerd worden. Ook hierbij moeten de elektrische kranen bekeken worden of ze nog werken. Daarnaast controleer je of alle programma’s nog goed ingesteld staan.

Sproeiers controleren

Sproeiers zijn een belangrijk onderdeel bij de beregening. Bij het opstarten van een beregening controleer je bij een beregeningsinstallatie met leidingwater altijd of er geen sproeier kapot is gegaan tijdens de wintervorst. Als een sproeier tijdens de vorst kapot is gegaan, doet de sproeier het niet als je deze aan zet. Deze moet dan vervangen worden. Wanneer je het systeem hebt aangezet bekijk je of de sproeiers nog voldoende water geven én of ze goed rond draaien.

beregening voetbalveld - opstarten beregening controle
Controleer altijd of er geen sproeier stuk is gegaan door vorst!

Ook bij een beregeningsinstallatie met grondwater controleer je of er mogelijk een sproeier stuk is gegaan door vorst. Als dit het geval is werkt de installatie niet optimaal meer voor de begroeiing in jouw tuin. Het water bereikt dan niet alle plekken van de tuin en dat zou zonde zijn vooral in deze tijd van het jaar waarin planten en gewassen water nodig hebben. Controleer ook of de sproeiers nog voldoende water geven en goed ronddraaien.

Hulp nodig?

Geen tuin is hetzelfde, dus een beregeningsplan zal op maat gemaakt moeten worden. WIVO kan jou daarbij helpen! Ben jij op zoek naar een beregeningsinstallatie inclusief onderhoud voor jouw tuin, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

WIVO Deurne & Grashoek


Volg ons op FacebookInstagram & LinkedIn om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Interesse of een vraag?

Laat hier je gegevens achter!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Aanvraag verhuur

1
Verhuur
2
Kies je machine
3
Datum en tijd
4
Jouw gegevens

Het reserveren van machines

Fijn dat je ervoor kiest om bij ons een machine te huren! Het is belangrijk dat je een aantal dagen van te voren de machine op jouw naam laat reserveren. Zo creeëren we een beter overzicht over de beschikbaarheden van de machines, voor jou als klant, maar ook voor ons zelf.

Met het invullen van dit formulier doe je een aanvraag voor het reserveren van één of meerdere machines. LET OP: Het invullen van dit formulier is nog geen definitieve reservering. Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op voor de bevestiging. Het kan wel eens voorkomen dat een machine niet meer beschikbaar is.

Lees ook onze verhuurvoorwaarde

Kies je machine

Onze transporttarieven:
Binnen 20km = €65,-
Overige plaatsen = €105,-

Levering *

Indien wij de machine dienen af te leveren, hieronder graag het afleveradres vermelden.

Straatnaam
Huisnummer
Toevoeging
Postcode
Plaats
Datum ophalen / leveren *
Datum terugbrengen / laten ophalen *
Naam *
Achternaam *
Bedrijfsnaam
Email *
Telefoonnummer *
Postcode *
Plaats *
Straatnaam *
Huisnummer *
Toevoeging
Opmerking

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?