Drie tips om een geel gazon te voorkomen!

Beregening

Een geel gazon staat niet mooi en is tevens slecht voor het gras, maar hoe kom je er nu vanaf? Of beter nog, hoe voorkom je het? In dit artikel geven wij je drie tips om een geel gazon te voorkomen!


Tip 1: Zorg voor een goed gemaaid gras

Om een geel gazon te voorkomen dien je het gras op een goede manier te maaien. Hiervoor heb je natuurlijk een goede grasmaaier nodig. Zorg er daarom voor dat je jouw grasmaaier goed onderhoudt. Zo zorgt het slijpen van de messen voor een betere werking van de grasmaaier. Met botte messen het gras maaien zorgt voor een geel gazon, op deze manier knipt de maaier het gras namelijk niet, maar scheurt hij het los waardoor er beschadigingen ontstaan in het gras. Deze beschadigingen kun je voorkomen door de messen van de maaier te slijpen!

Grasmaaier onderhoud - geel gazon
Met goed geslepen messen kan jouw grasmaaier er weer tegenaan!

Naast de grasmaaier is de lengte van het gras een belangrijke factor. Wanneer het gras té kort geknipt wordt zullen er gele plekken in het gazon ontstaan. Dit wil je natuurlijk niet! Zorg er daarom voor dat het gras in het voorjaar zo’n 2,5 centimeter lang is. De rest van het jaar mag het gras 4,5 centimeter zijn. Wanneer je zelf geen tijd hebt voor het maaien van het gazon is een robotmaaier een goede uitkomst!

Tip 2: Zorg voor voldoende voeding

Zorg ervoor dat het gazon voldoende voeding krijgt om zijn gezonde, groene kleur te behouden. Het gazon bemesten is hierin een belangrijke stap. Vind een goede balans in het bemesten van het gazon en zorg ervoor dat het gazon niet té veel of té weinig mest krijgt. Bij te weinig mest krijgt het gras een gele kleur omdat het niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Daarnaast kan het voorkomen dat het gazon niet goed bemest is, dit betekent dat de mest bijvoorbeeld niet goed verdeeld is of op nat gras blijft liggen.

Beregening - geel gazon
Voedingsstoffen zoals water zijn van groot belang om het gazon in topconditie te houden!

Na het bemesten van het gazon is het van belang om te het gazon te beregenen, hierdoor kan het gras de mest goed opnemen om de groene kleur te behouden. Wanneer je het gras te weinig water geeft, zal het gazon vrij snel geel kleuren. Voorkom bij het sproeien van water dat het gras verbrand door in de ochtend of avond te sproeien. Zorg er tevens voor dat het gazon niet te veel water krijgt, dan zal het gazon namelijk verdrinken!  

Tip 3: Vermijd ongedierte, schimmels en (huis)dieren

Ongedierte zorgt voor gele plekken in het gazon, net als schimmels en (huis)dieren. Ongedierte zoals larven van een langpootmug kunnen het gras tot net boven de grond weg eten. Gelukkig komen deze larven niet veel voor en kun je ze eenvoudig bestrijden. Engerlingen zijn wél een gevaar voor het gazon, deze larve van meikevers eten de wortels van het gras. Het gras komt hierdoor van de bodem te staan en zal dus geen voedingsstoffen meer kunnen opnemen, met als gevolg dat het geel kleurt. De larven moeten bestreden worden. Schimmels daarentegen kunnen niet bestreden worden, wanneer je dit aantreft raden wij aan om dit gedeelte van het gazon te vervangen voor een nieuw stuk gras.

Ongedierte zorgt voor gele plekken in het gazon, net als schimmels en (huis)dieren!

(Huis)dieren kunnen ook schade aanrichten aan het gazon. Wanneer je voldoende voeding geeft aan het gazon en het gazon goed maait zou dit een reden kunnen zijn waarom jouw gazon een gele kleur heeft. De behoeftes van dieren kunnen een oorzaak zijn dat het gras minder goed groeit.

Geel gras herstellen

Afhankelijk van de oorzaak kun je inspelen op de factoren die bijdragen aan het verbeteren van het gras. Dit kan dus zijn dat je meer moet bemesten, meer water moet geven, het gras vaker moet maaien, ongedierte en schimmels moet voorkomen of (huis)dieren op het gazon moet vermijden. Wanneer je met je vingers door het gras gaat kun je voelen hoe stevig het is. Door de grond te voelen kun je erachter komen of de grond vochtig genoeg is. Door regelmatig het gazon te checken kun je het steeds beter en makkelijker op de juiste manier onderhouden!

WIVO


Volg ons op FacebookInstagram & LinkedIn om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Interesse of een vraag?

Laat hier je gegevens achter!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Aanvraag verhuur

1
Verhuur
2
Kies je machine
3
Datum en tijd
4
Jouw gegevens

Het reserveren van machines

Fijn dat je ervoor kiest om bij ons een machine te huren! Het is belangrijk dat je een aantal dagen van te voren de machine op jouw naam laat reserveren. Zo creeëren we een beter overzicht over de beschikbaarheden van de machines, voor jou als klant, maar ook voor ons zelf.

Met het invullen van dit formulier doe je een aanvraag voor het reserveren van één of meerdere machines. LET OP: Het invullen van dit formulier is nog geen definitieve reservering. Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op voor de bevestiging. Het kan wel eens voorkomen dat een machine niet meer beschikbaar is.

Lees ook onze verhuurvoorwaarde

Kies je machine

Onze transporttarieven:
Binnen 20km = €65,-
Overige plaatsen = €105,-

Levering *

Indien wij de machine dienen af te leveren, hieronder graag het afleveradres vermelden.

Straatnaam
Huisnummer
Toevoeging
Postcode
Plaats
Datum ophalen / leveren *
Datum terugbrengen / laten ophalen *
Naam *
Achternaam *
Bedrijfsnaam
Email *
Telefoonnummer *
Postcode *
Plaats *
Straatnaam *
Huisnummer *
Toevoeging
Opmerking

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?