Drie tuinmachines die je kunt huren bij WIVO!

De aanschaf van een tuinmachine zal een flinke investering zijn. Bij WIVO hebben we daarom verschillende tuinmachines die je kunt huren. In dit artikel komen een aantal van deze machines aan bod!


Heggenscharen

Bij WIVO hebben we twee soorten heggenscharen te huur. De een beschikt over een accu en de ander werkt op benzine. Een heggenschaar op benzine is minder goed voor het milieu dan een heggenschaar die aangedreven wordt middels een accu. Beide soorten hebben veel bewegingsvrijheid omdat er geen draad aan zit, je bent dus niet afhankelijk van een snoer of stopcontact buiten.

heggenschaar accu
Zowel een accu als benzine heggenschaar heeft bewegingsvrijheid, je komt overal in de tuin!

Een heggenschaar op benzine is meer geschikt voor het zwaardere werk. Deze variant werkt iets krachtiger dan een heggenschaar met accu. Een heggenschaar met een accu moet voor gebruik wel opgeladen zijn. In geluidsgevoelige gebieden zoals woonwijken is een accu heggenschaar natuurlijk ideaal! De accu heggenscharen zijn eenvoudig in gebruik en comfortabel om mee te werken. Daarnaast bereik je ook met een accu-heggenschaar mooie resultaten.

Bladblazers

Wij verhuren één soort bladblazer. Deze bladblazer is een rugmodel, dat wil zeggen dat je hem op je rug draagt. Op deze manier loop je gemakkelijk je hele tuin door zonder dat het veel gesjouw kost. Het voordeel van een bladblazer is dat je alle blaadjes en ander tuinafval snel op een plek hebt. Zo hoef je niet alles zelf bij elkaar te vegen of harken en dat scheelt een hoop tijd! Omdat bladblazers veel geluid maken is het raadzaam om oordoppen te dragen bij het gebruik ervan.

tuinmachines huren - stihl bladblazer
Met een bladblazer bespaar je een hoop tijd en moeite!

Grasmaaiers

Bij WIVO verhuren we drie verschillende grasmaaiers, namelijk een benzinemaaier, een zitmaaier met opvang en grasmachine met wals. Wanneer je een heel groot gazon moet maaien is een zitmaaier de meest ideale oplossing. Nog een voordeel hierbij is de opvangbak, hiermee hoef je niet zelf al het gras op te vegen en op te ruimen! De benzinemaaier is ideaal voor de kleinere tuinen, hiermee kun je makkelijk de tuin door lopen. Wanneer je écht wil pronken met een mooi gazon, dan is een grasmachine met wals een mooie uitkomst.

tuinmachines huren - loopmaaier
Bij WIVO hebben we verschillende grasmaaiers in de verhuur!

Verticuteermachines

Bij WIVO verhuren we twee soorten verticuteermachines. De ene verticuteermachine is 40 centimeter breed en de tweede is 55 centimeter breed. Naast deze twee verschillen heeft de grotere variant een zij uitworp. Dit heeft als voordeel dat je niet al het mos bij elkaar hoeft te harken, maar dat je het zo op kan vegen.

tuinmachines huren - verticuteermachine
Wanneer je veel last hebt mos, kun je het gazon best in het najaar voor een tweede keer verticuteren!

Een verticuteermachine wordt gebruikt voor het doorsnijden van de wortels van het mos in het gazon. Zo sterft het mos af en kan het eenvoudig verwijderd worden door middel van een hark. Voor je begint aan het verticuteren is het verstandig om het gras eerst te maaien en te bevochtigen. Vervolgens  ga je aan de slag met de verticuteermachine door in een rechte lijn de lengtes te verticuteren, hierna verticuteer je nogmaals maar dan in de breedte. Wanneer je veel last hebt mos, kun je het gazon best in het najaar voor een tweede keer verticuteren.

Benieuwd naar alle machines die je kunt huren bij WIVO? Bekijk dan onze verhuurpagina!

WIVO Deurne & Grashoek


Volg ons op FacebookInstagram & LinkedIn om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Interesse of een vraag?

Laat hier je gegevens achter!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?