Houd rekening met deze drie punten wanneer je een Avant Loader gaat kopen!

De aanschaf van de juiste Avant loader kan een lastige keuze zijn. Er zijn verschillende modellen met verschillende opties. Om de keus wat makkelijker te maken hebben wij in dit artikel een aantal punten op een rijtje gezet waar je rekening mee kunt houden bij het kopen van een Avant Loader.


De Avant modellen

In totaal zijn er acht verschillende Avant series. De Avant Loaders uit de R-, 200-, 400-, 500-, 600-, 700- en 800-serie zijn allemaal Loaders die op brandstof rijden. De Avant Loader 220 en 225 zijn de compactste modellen, maar zijn toch heel krachtig. De Avant Loader 860i is het krachtigste en grootste model. Wanneer je een hoog hefvermogen nodig hebt is de 860i iets voor jou. Dit model heeft namelijk een hefhoogte van 3,5 meter! De hefhoogte van de 200-serie is 1,4 meter. Dit is een factor die je mee kunt nemen in de beslissing voor de juiste Loader.

avant loader kopen nieuw
Ondanks de compactheid van de loaders uit de 200-serie, zijn ze nog erg krachtig!

Het hefvermogen van de verschillende series kan een belangrijke factor zijn in de beslissing. Zo is het hefvermogen van de grootste loader 1900 kilo en van de kleinste loader 350 kilo. De andere modellen zitten hier tussenin. Wanneer je geen gebruik wil maken van een Avant Loader die op brandstof rijdt, is er nog de elektrische versie! Dit model rijdt dus volledig elektrisch, én zorgt voor vrijwel geen geluidsoverlast. De hefhoogte van deze modellen is 2,8 meter en het hefvermogen is 1350 kilo.

Toebehoren

Er zijn meer dan tweehonderd toebehoren die op de Avant Loader bevestigd kunnen worden. Deze toebehoren zijn aanbouwwerktuigen die de werkzaamheden een stuk makkelijker maken. Bij de keuze voor de juiste Avant Loader moet er eerst gekeken worden of het gewenste aanbouwwerktuig wel werkt met de Avant Loader die jij aan wil schaffen.

Avant aanbouwwerktuig sneeuwschuif
De diverse toebehoren zijn voor verschillende seizoenen verkrijgbaar.

Voor elk seizoen is er wel een aanbouwwerktuig die van pas komt. Zo zijn er voor de winter toebehoren die kunnen helpen bij het sneeuwvrij maken van het terrein zoals een sneeuwschuif en een zout- en zandstrooier. Wanneer alles weer tot bloei komt is het handig om een haagschaar te gebruiken voor het bijwerken van de heg. In de zomer is een grasmaaier met opvangbak weer ideaal voor het maaien van het gazon. Wanneer na de zomer alle blaadjes weer van de bomen vallen is een veegborstel met bak weer iets dat goed van pas zal komen.

Opties

Wanneer je een Avant Loader gaat kopen heb je een breed scala aan opties die toe te voegen zijn aan de loader. Zo kun jij nog efficiënter én comfortabeler te werk gaan. De opties zijn gebaseerd op de mogelijkheden die nodig zijn tijdens het werk. Mocht je al een Avant Loader hebben aangeschaft, dan kunnen enkele opties ook nog later gemonteerd worden. Zo kun je kiezen voor de optie anti-slip, telescopische laadarm, trekhaak of en zijn er zelfs afdekhoezen te verkrijgen.

avant loader samenwerking
De opties bij de Avant Loaders zijn eindeloos!

De optie anti-slip is voor elk model beschikbaar. In moeilijke en gladde omstandigheden heeft de Loader hiermee een nog betere tractie. Daarnaast heb je met deze optie geen speciale banden of sneeuwkettingen nodig. De optie telescopische laadarm is voor de 500-, 700-, 800- en e-serie standaard. De 300- en 400-serie kunnen met deze optie worden uitgebreid. Bij de 200-serie zit er standaard een bolvorminge trekhaak op, bij de rest van de series zit er geen trekhaak op, maar uiteraard is het wel toe te voegen als optie. Je kunt hierbij kiezen voor een bolvormige of combi-trekhaak en trekpin.

Conclusie

Geheel afhankelijk van de werkzaamheden die jij gaat verrichten met een Avant Loader moet er een keuze gemaakt worden voor de beste Loader. Het model kan gekozen worden op basis van het hefvermogen, de hefhoogte en of de Avant Loader rijdt op brandstof of elektriciteit. Niet alle toebehoren zijn namelijk compatibel met alle modellen.

Avant loader kopen
Heb jij al een keuze gemaakt…?

Als laatste kan de Avant Loader uitgebreid worden met een breed scala aan opties. Bedenk bij de aanschaf van een Loader hoe jij jouw werkzaamheden het meest comfortabel én efficiënt uit kan voeren. Samen met onze medewerkers kan er gekeken worden naar welke opties hier het beste op aansluiten. Mocht je al in het bezit zijn van een Avant Loader en toch nog wat aanpassingen willen doen, dan is dat in de regel geen probleem. Veel opties kunnen namelijk ook achteraf nog toegepast worden.

Succes bij jouw keuze voor het kopen van een Avant Loader!

WIVO Deurne & Grashoek


Volg ons op FacebookInstagram & LinkedIn om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Interesse of een vraag?

Laat hier je gegevens achter!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?