In vier stappen naar een winterklare tuin!

Het is alweer bijna winter en om ervoor te zorgen dat jouw tuin in topconditie is in het voorjaar, is het van belang om jouw tuin goed voor te bereiden op de winter. Het winterklaar maken van de tuin kun je doen door bijvoorbeeld voor de eerste nachtvorst nog even wat planten bij te snoeien, nieuwe planten in de tuin te zetten en door bestaande planten te beschermen. In dit artikel komen vier stappen aan bod die jou helpen om de tuin winterklaar te maken.


Reinig het terras

Voordat je het terras schoon gaat maken is het verstandig om eerst de tuinmeubels goed te reinigen en op te bergen. Als deze ieder jaar goed schoongemaakt en opgeborgen worden gaan ze natuurlijk ook het langste mee. Nadat je dit hebt gedaan is het tijd om het terras te reinigen. Het terras in de tuin kan erg vies worden, er kan zelfs groene aanslag ontstaan door de regenval in de herfst. Gebruik een stevige bezem om het meeste goed schoon te kunnen maken.

“Gebruik aanslagreiniger voor het verwijderen van de groene aanslag op tegels!”

Als je klaar bent met de bezem ga je aan de slag met het verwijderen van onkruid wat tussen de tegels is gekomen. Voor het verwijderen van onkruid kun je het beste een voegenkrabber gebruiken of een bestrijdingsmiddel tegen onkruid. Nadat je dit hebt verwijdert maak je de tegels schoon met een groene aanslagreiniger. Op deze manier heb je geen last meer van algen, mos of onkruid op het terras en hoef je er niet de hele winter naar te kijken.

Maak het gazon winterklaar

Wanneer de herfst aanbreekt moet je het gazon gaan voorbereiden op de kou. Hierbij is het gazononderhoud van groot belang. Het is nu het moment om het gazon nog een laatste keer te maaien zodat het gras een goede lengte heeft voordat de winter aanbreekt. Wat je ook nog kunt doen om het gazon goed te laten luchten is het gras verticuteren. Daarnaast is het belangrijk dat alle bladeren van het gazon worden verwijdert.  

Het is belangrijk dat bladafval wordt verwijdert van het gras!

Als laatste kun je het gazon nog een boost geven met gazonmest. Ook het strooien van kalk kan op dit moment, mocht dit nodig zijn. Wil jij advies over het winterklaar maken van jouw gazon? Neem dan contact met ons op!

Bescherm kwetsbare planten

Wanneer je planten in de tuin hebt staan die niet goed tegen de kou kunnen, dan moeten die goed beschermd worden voordat de winter aanbreekt. Potplanten kun je eventueel binnen een plekje geven om te voorkomen dat ze ’s nachts kapot vriezen. Zet de plant binnen op een plek waar het droog en vorstvrij is, vergeet ook niet om deze planten voldoende water te geven!

“Geef potplanten als dat mogelijk is een plekje in huis om te voorkomen dat ze kapot vriezen!”

Planten die in de vaste grond staan kun je natuurlijk niet even makkelijk naar binnen halen. Deze planten kun je inpakken met oude dekens, varens, jute, stro, vliesdoek, kokosmatten, krantenpapier of rietenmatten om de delen die boven de grond staan te beschermen tegen de vorst. Zorg er wel voor dat de planten droog zijn. Wanneer je natte planten in pakt kan er namelijk broei ontstaan. Wanneer de temperatuur in de nacht boven het vriespunt blijft voor een aantal dagen, pak dan de planten weer uit, zodat het vocht kan verdampen en zodat de planten kunnen ademen.

Zorg voor de borderplanten

Voordat de winter echt aanbreekt heeft de border onderhoud nodig. Aan het einde van de herfst kun je nieuwe planten in de grond zetten, planten snoeien of verplanten. Een tuinschaar, handkrabber of snoeischaar kan bij deze werkzaamheden dus erg van pas komen. Het gebruik van een tuinafvalzak kan ook erg van pas komen, zo ruim je gemakkelijk bladeren en snoeiafval op.

Bij WIVO hebben we natuurlijk al het tuingereedschap in onze showroom!

Snoeien is ook een belangrijke factor. Begin met het snoeien van de planten als het broeiseizoen voorbij is. Doe dit wel op tijd, want als je te laat begint met snoeien dan kunnen de planten niet goed meer herstellen. Een gevolg hiervan kan zijn dat de planten het jaar daarop niet goed en niet mooi meer bloeien en dat zou zonde zijn!

WIVO Deurne en Grashoek


Volg ons op FacebookInstagram & LinkedIn om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Interesse of een vraag?

Laat hier je gegevens achter!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Aanvraag verhuur

1
Verhuur
2
Kies je machine
3
Datum en tijd
4
Jouw gegevens

Het reserveren van machines

Fijn dat je ervoor kiest om bij ons een machine te huren! Het is belangrijk dat je een aantal dagen van te voren de machine op jouw naam laat reserveren. Zo creeëren we een beter overzicht over de beschikbaarheden van de machines, voor jou als klant, maar ook voor ons zelf.

Met het invullen van dit formulier doe je een aanvraag voor het reserveren van één of meerdere machines. LET OP: Het invullen van dit formulier is nog geen definitieve reservering. Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op voor de bevestiging. Het kan wel eens voorkomen dat een machine niet meer beschikbaar is.

Lees ook onze verhuurvoorwaarde

Kies je machine

Onze transporttarieven:
Binnen 20km = €65,-
Overige plaatsen = €105,-

Levering *

Indien wij de machine dienen af te leveren, hieronder graag het afleveradres vermelden.

Straatnaam
Huisnummer
Toevoeging
Postcode
Plaats
Datum ophalen / leveren *
Datum terugbrengen / laten ophalen *
Naam *
Achternaam *
Bedrijfsnaam
Email *
Telefoonnummer *
Postcode *
Plaats *
Straatnaam *
Huisnummer *
Toevoeging
Opmerking

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?