Meld jouw tuinmachine aan voor winteronderhoud bij WIVO!

Het seizoen waarin je veel aan het werk bent in de tuin loopt weer op zijn eind. Dit is dus een goed moment om de tuinmachines een onderhoudsbeurt te geven. In dit artikel lees je waarom het van groot belang is om één keer per jaar onderhoud uit te voeren aan jouw tuinmachine!


Loopmaaier

Een loopmaaier wordt vaak gebruikt, behalve in de wintermaanden. Het is daarom verstandig om hem weg te zetten zodra het winteronderhoud is uitgevoerd, zo weet je zeker dat de grasmaaier volgend jaar perfect werkt als het maaiseizoen weer is aangebroken. Tijdens het winteronderhoud wordt er gekeken naar het functioneren van de grasmaaier en de veiligheid. Daarnaast wordt de machine goed bekeken op gebreken en daar waar nodig gerepareerd.

“Laat een winteronderhoudsbeurt uitvoeren voordat je de grasmaaier opslaat voor de winter!”

Naast de reparaties wordt ook de olie ververst, de messen geslepen en het luchtfilter schoongemaakt. Mocht het luchtfilter niet goed meer zijn, dan wordt hij vervangen. Wanneer de grasmaaier maar weinig gebruikt is, dan kun je de laatste restjes benzine uit de grasmaaier halen en het winteronderhoud een jaar overslaan.

Robotmaaier

Met een onderhoudsbeurt aan een robotmaaier kun je de levensduur verlengen! Een robotmaaier werkt vaak in een vochtige en vieze omgeving, daarom is regelmatig onderhoud wel nodig. Een onderhoudsbeurt zorgt naast het verlengen van de levensduur er ook voor dat onvoorziene kosten voorkomen worden.

Bij WIVO hebben we iedere winter weer tal van robotmaaiers waar we onderhoud aan uitvoeren!

Tijdens zo’n onderhoudsbeurt kijken wij naar verschillende aspecten. Zo controleren wij bijvoorbeeld de laadpunten en vetten deze in. Daarnaast controleren wij de wielen, maaischijf en lagers, updaten wij de software, monteren wij nieuwe messen en wordt de robotmaaier grondig gereinigd. Wil jij jouw robotmaaier langsbrengen voor onderhoud? Meld je dan hier aan voor het winteronderhoud!

Kettingzaag

Om probleemloos het nieuwe seizoen in te gaan is een winteronderhoudsbeurt voor een kettingzaag van groot belang. Zo’n onderhoudsbeurt kan de levensduur van een kettingzaag verlengen en voorkomt onvoorziene kosten. Meld jouw kettingzaag hier aan als deze een onderhoudsbeurt nodig heeft.

Onvoorziene kosten kunnen worden voorkomen met een winterbeurt aan jouw kettingzaag!

Er zijn een aantal dingen waar wij op controleren tijdens zo’n winteronderhoudsbeurt. Wij controleren het zaagblad, testen en stellen de motor af, slijpen de ketting, mogelijk een nieuwe bougie, reinigen of vervangen het luchtfilter en wij controleren de oliepomp en de kettingrem. Dit zijn heel wat punten waar wij op controleren om ervoor te zorgen dat jouw kettingzaag het volgende seizoen weer optimaal zijn werk kan doen!

Bosmaaier

Ook voor een winterbeurt van jouw bosmaaier kun je bij WIVO terecht. Wederom dient deze onderhoudsbeurt voor het verlengen van de levensduur van deze tuinmachine. Tijdens een winterbeurt controleren wij het zaagblad en de draadkop, vervangen wij de bougie, slijpen wij het zaagblad, vullen wij de draadbol en wordt het luchtfilter gereinigd of vervangen. Daarnaast stellen wij de motor af en testen wij deze.

“Ook voor een winterbeurt aan jouw bosmaaier kun je terecht bij WIVO!”

Heggenschaar

Heb jij een heggenschaar die van onderhoud moet worden voorzien? Meld dan hier jouw heggenschaar aan voor winteronderhoud. Wij vervangen de bougie van jouw heggenschaar, reinigen of vervangen het luchtfilter, slijpen de messen en stellen de motor af.

stihl heggenschaar
Het is verstandig om winteronderhoud uit te laten voeren aan jouw heggenschaar!

Of je nu een heggenschaar, bosmaaier, robotmaaier, loopmaaier of kettingzaag hebt of een totaal andere tuinmachine dan kun je bij ons terecht voor een winteronderhoudsbeurt. Klik hier voor het maken van een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie.

WIVO Deurne en Grashoek


Volg ons op FacebookInstagram & LinkedIn om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Interesse of een vraag?

Laat hier je gegevens achter!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Bestel direct jouw graszoden

Hoeveel m2 wens je te bestellen? *
Ik wil de graszoden *
Op welke datum wil je de graszoden ontvangen?
Email *
Naam *
Telefoonnummer
Plaats *
Postcode *
Straat *
Huisnummer *

Aanvraag verhuur

1
Verhuur
2
Kies je machine
3
Datum en tijd
4
Jouw gegevens

Het reserveren van machines

Fijn dat je ervoor kiest om bij ons een machine te huren! Het is belangrijk dat je een aantal dagen van te voren de machine op jouw naam laat reserveren. Zo creeëren we een beter overzicht over de beschikbaarheden van de machines, voor jou als klant, maar ook voor ons zelf.

Met het invullen van dit formulier doe je een aanvraag voor het reserveren van één of meerdere machines. LET OP: Het invullen van dit formulier is nog geen definitieve reservering. Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op voor de bevestiging. Het kan wel eens voorkomen dat een machine niet meer beschikbaar is.

Lees ook onze verhuurvoorwaarde

Kies je machine

Onze transporttarieven:
Binnen 20km = €65,-
Overige plaatsen = €105,-

Levering *

Indien wij de machine dienen af te leveren, hieronder graag het afleveradres vermelden.

Straatnaam
Huisnummer
Toevoeging
Postcode
Plaats
Datum ophalen / leveren *
Datum terugbrengen / laten ophalen *
Naam *
Achternaam *
Bedrijfsnaam
Email *
Telefoonnummer *
Postcode *
Plaats *
Straatnaam *
Huisnummer *
Toevoeging
Opmerking

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?