Tuinberegening aanleggen – Dit is wat je moet weten!

Bij het aanleggen van een tuinberegening komt heel wat kijken. Bij WIVO hebben we hier al ruim 25 jaar ervaring in en in dit artikel vertellen wij je drie dingen waarmee je rekening moet houden. Lees snel verder!


Soorten beregening

Er zijn verschillende soorten beregeningssystemen op de markt. De keuze voor een bepaalde soort tuinberegening is afhankelijk van de situatie van jouw tuin. Er kan gekozen worden voor bovengrondse of ondergrondse beregening, maar ook voor druppelbevloeiing. De druppelbevloeiing kan zowel bovengronds als ondergronds worden aangelegd. Een combinatie van deze drie soorten tuinberegening behoort ook tot de mogelijkheden.

tuinberegening aanleggen
Ideaal zo om je tuin automatisch te laten sproeien!

Wanneer je bovengrondse beregening aan wil leggen, kun je gebruikmaken van sproeiers. Een zwenk- of cirkelsproeier biedt een goede uitkomst bij het beregenen van een klein gazon. Heb jij een groot gazon? Ga dan voor een rondsproeier, sectorsproeier of een verrijdbare sproeier. Als de tuinberegening ondergronds aangelegd moet worden kan er gebruikgemaakt worden van nevelaars of turbinesproeiers. Druppelbevloeiing is een derde optie in het aanleggen van tuinberegening. Dit kan aangelegd worden met een druppelslang. Zo’n druppelslang verbruikt veel minder water dan sproeiers en is uitermate geschikt voor gerichte waterafgifte.

Het ontwerp

Elke tuinberegeningsinstallatie is uniek en moet volledig op maat gemaakt worden voor jouw tuin. Bij WIVO raden wij je aan om dit ontwerp door ons te laten maken zodat alles goed op zijn plek komt te liggen. Uiteraard helpen wij je ook graag om de tuinberegening aan te leggen. Ook geven wij graag advies over welke aspecten van belang zijn bij het ontwerp van de tuinberegening.

“Bij WIVO raden wij je aan om dit ontwerp door ons te laten maken zodat alles goed op zijn plek komt te liggen!”

Eén van de aspecten die van belang zijn bij de aanleg van een tuinberegeningssysteem is de hoeveelheid water. De hoeveelheid moet namelijk afgestemd worden op de grootte van de tuin. Hierbij wordt er gekeken naar schaduw, tuinplanten en grondsoort. Op basis van deze factoren wordt de waterdruk afgesteld. Als je een ondergrondse tuinberegening laat aanleggen wordt er ook gekeken naar de diepte in verband met de vorst in de winter. Het beregeningssysteem wordt dan minimaal 65 centimeter diep aangelegd!

De beregeningspomp

De beregeningspomp wordt ingezet om een tuin te besproeien, zuigt zelf water aan en verpompt het water onder een bepaalde druk. Deze pompen hebben een beperkte aanzuigdiepte van acht meter. Dit betekent dat de aanzuigslang maximaal acht meter diep mag komen te hangen. Staat de beregeningspomp niet direct bij de bron, dan kun je de aanzuigslang verlengen met wat extra meters. Het is raadzaam om deze slang te verlengen met een slang die dezelfde diameter heeft. Het uitgangspunt is dat de pomp direct naast de bron staat, maar zolang het water niet meer dan acht meter diep zit is enkele meters verderop geen enkel probleem.

beregeningsinstallatie appartementencomplex
Ook voor grote projecten ben je bij WIVO aan het juiste adres. Hier hebben we op een appartementencomplex een beregeningsinstallatie aangelegd met 101 sproeiers, 8 verdeelboxen en 3 programmeer automaten!

Een beregeningspomp kan gebruikt worden met verschillende soorten water: leidingwater, grondwater, slootwater of vijverwater. Het voordeel van zo’n pomp is dat je gemakkelijk de tuin kan beregenen vanuit een externe bron, dus ook voor water uit sloten, meren, kanalen en putten. Een nadeel ervan is dat deze pomp niet automatisch in- en uitschakelt. Wil jij weten welke beregeningspomp het beste gebruikt kan worden in jouw tuin? Neem dan contact met ons op en wij helpen jou graag!

Zelf aanleggen of laten aanleggen

Het aanleggen van tuinberegening kun je uitbesteden aan ons, maar je kunt ook zelf aan de slag. Wij bieden een doe-het-zelf pakket aan dat is samengesteld voor jouw tuin en op jouw wensen! Het is aan te raden om het ontwerp van de beregeningsinstallatie door ons te laten doen zodat je zeker weet dat alles op de goede plek komt te liggen.

zoek de verschillen tuinberegening ontwerp
Een goed ontwerp zorgt ervoor dat je geen gele plekken in het gras krijgt!

Ben je geen klusser en wil je alles uit handen geven, dan ben je bij ons uiteraard ook op de juiste plek!  Of je nu in een bestaande tuin een tuinberegening aan wil laten leggen of in een nieuwe tuin, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij komen langs om de situatie te bekijken en maken vervolgens een compleet ontwerp. Hierna gaan we aan de slag, zodat jij optimaal kunt genieten van een mooie, beregende tuin zonder dat je ernaar om hoeft te kijken.

WIVO


Bij WIVO hebben we alles in huis voor het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een tuinberegening. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en volg ons op Facebook, Instagram & LinkedIn om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Interesse of een vraag?

Laat hier je gegevens achter!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Bestel direct jouw graszoden

Hoeveel m2 wens je te bestellen? *
Ik wil de graszoden *
Op welke datum wil je de graszoden ontvangen?
Email *
Naam *
Telefoonnummer
Plaats *
Postcode *
Straat *
Huisnummer *

Aanvraag verhuur

1
Verhuur
2
Kies je machine
3
Datum en tijd
4
Jouw gegevens

Het reserveren van machines

Fijn dat je ervoor kiest om bij ons een machine te huren! Het is belangrijk dat je een aantal dagen van te voren de machine op jouw naam laat reserveren. Zo creeëren we een beter overzicht over de beschikbaarheden van de machines, voor jou als klant, maar ook voor ons zelf.

Met het invullen van dit formulier doe je een aanvraag voor het reserveren van één of meerdere machines. LET OP: Het invullen van dit formulier is nog geen definitieve reservering. Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op voor de bevestiging. Het kan wel eens voorkomen dat een machine niet meer beschikbaar is.

Lees ook onze verhuurvoorwaarde

Kies je machine

Onze transporttarieven:
Binnen 20km = €65,-
Overige plaatsen = €105,-

Levering *

Indien wij de machine dienen af te leveren, hieronder graag het afleveradres vermelden.

Straatnaam
Huisnummer
Toevoeging
Postcode
Plaats
Datum ophalen / leveren *
Datum terugbrengen / laten ophalen *
Naam *
Achternaam *
Bedrijfsnaam
Email *
Telefoonnummer *
Postcode *
Plaats *
Straatnaam *
Huisnummer *
Toevoeging
Opmerking

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?