Vier handige tips voor tuinberegening in de zomer!

Tijdens de warmere periodes in het jaar is het van belang dat de tuin voldoende water krijgt. Wij krijgen vaak de vraag wanneer en hoeveel water de tuin moet krijgen in de zomer. In dit artikel geven wij je daarom een aantal handige tips voor tuinberegening in de zomer!


1. Geef planten water in de avonduren!

Het best kun je planten in de avonduren water geven in de zomerperiode. De reden hiervoor is dat het water verdampt in de warme zon, waardoor de kans bestaat op verbranding van het blad. Planten die net in de grond zijn gezet, moeten meer water krijgen.

Geef in de avond water - tuinberegening zomer

Geef je planten in de zomer in de avond water om bladverbranding te voorkomen!

Daarnaast is het verstandig om de planten echt voldoende water te geven, een klein beetje is vaak niet voldoende. Het water verdampt namelijk snel en komt niet bij de dieper gelegen wortels. Het is raadzaam om één à twee maal per week de tuin veel water te geven. Wanneer er sprake is van extreme droogte raden wij aan minimaal drie keer per week de tuin van water te voorzien. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, wanneer de grond droog is ben je eigenlijk al te laat.

2. Bomen en planten in een pot hebben meer én sneller water nodig!

Bomen en planten die in een kuip of pot zitten hebben meer én sneller water nodig dan andere planten die in de vaste tuin staan. Omdat de hoeveelheid aarde minimaal is voor de plant of boom in een pot droogt de grond sneller uit. Hoe vaak je deze plant dan water moet geven is geheel afhankelijk van de standplaats, het seizoen en de grootte van de pot of kuip. De kluit in de pot is pas voldoende verzadigd als het water onderuit de pot loopt, dus blijf water geven tot dit gebeurt!

“Geef planten of bomen in pot of kuip zoveel mogelijk water bij de voet!”

3. Sproei de grond!

Het is nodig om de grond te sproeien als hij echt droog is. Het kan voorkomen dat alleen de bovenste laag van de grond droog is en de grond eronder niet, dan is het niet nodig om de grond water te geven. Planten geven heel makkelijk aan als ze te weinig water hebben, de bladeren of een deel daarvan gaat hangen of wordt geel/bruin. Bomen en planten die in de vaste grond staan hebben wortels die ver reiken, zo kunnen ze makkelijker aan water komen. Wanneer het echt heel droog is in de zomer hebben deze planten of bomen wel meer water nodig en dan is het ook handig om de grond bij deze planten te besproeien.

Struiken - tuiberegening zomer
Bomen en planten die in de vaste grond staan kunnen ver reiken waardoor ze makkelijker water op kunnen nemen!

4. Voorkom uitdroging met een beregeningsinstallatie!

Een juiste waterhuishouding voor de borders kan eenvoudig gecreëerd worden met een beregeningsinstallatie. Niet alleen voor de borders is dit erg handig, voor de gehele tuin is dit een aanrader en vooral in de zomer! Indien er een sloot dichtbij de tuin aanwezig is kun je gebruikmaken van dit water. Druppelslangen en/of sproeiers kunnen makkelijk ingezet worden om de tuin te voorzien van water. Deze slangen en sproeiers worden aangestuurd door een computer en geven, op basis van een ingesteld programma, om een bepaald tijdstip een bepaalde hoeveelheid water af!

tuinberegening zomer
Met een beregeningsinstallatie weet je in ieder geval zeker dat jouw tuin voldoende water krijgt!

WIVO Deurne & Grashoek


Volg ons op FacebookInstagram & LinkedIn om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Interesse of een vraag?

Laat hier je gegevens achter!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Aanvraag verhuur

1
Verhuur
2
Kies je machine
3
Datum en tijd
4
Jouw gegevens

Het reserveren van machines

Fijn dat je ervoor kiest om bij ons een machine te huren! Het is belangrijk dat je een aantal dagen van te voren de machine op jouw naam laat reserveren. Zo creeëren we een beter overzicht over de beschikbaarheden van de machines, voor jou als klant, maar ook voor ons zelf.

Met het invullen van dit formulier doe je een aanvraag voor het reserveren van één of meerdere machines. LET OP: Het invullen van dit formulier is nog geen definitieve reservering. Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op voor de bevestiging. Het kan wel eens voorkomen dat een machine niet meer beschikbaar is.

Lees ook onze verhuurvoorwaarde

Kies je machine

Onze transporttarieven:
Binnen 20km = €65,-
Overige plaatsen = €105,-

Levering *

Indien wij de machine dienen af te leveren, hieronder graag het afleveradres vermelden.

Straatnaam
Huisnummer
Toevoeging
Postcode
Plaats
Datum ophalen / leveren *
Datum terugbrengen / laten ophalen *
Naam *
Achternaam *
Bedrijfsnaam
Email *
Telefoonnummer *
Postcode *
Plaats *
Straatnaam *
Huisnummer *
Toevoeging
Opmerking

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?