Vier handige wintertips voor in de tuin!

De koudere periode van het jaar is niet echt de ideale periode om veel te doen in de tuin. Wel zijn er een aantal dingen waar je op moet letten in de winter. In dit artikel geven wij je vier handige wintertips voor in de tuin!


1. Zorg dat groenblijvers niet uitdrogen.

Planten en struiken die ook in de winter groen blijven zullen in deze tijd ook vocht op blijven nemen. Dit zorgt ervoor dat er ook vocht verdampt via het blad. Wanneer er vorst op komst is zonder neerslag loop je de kans dat het blad uitdroogt, met als gevolg dat deze groenblijvers dood gaan. Dit komt meestal doordat de wortels uit de bevroren grond geen vocht meer kunnen opnemen.

2. Controleer bij flinke sneeuwval of ijzel je struiken en planten.

Wanneer er een flink pak sneeuw valt kunnen heesters en coniferen uit vorm worden gebogen. Er verzamelt zich dan zoveel sneeuw op de takken dat het veel te zwaar wordt voor de takken. Zelfs takbreuk kan voorkomen in deze gevallen. Voorkom dit door het sneeuw van deze groenblijvers af te schudden of te vegen.

sneeuw op blaadjes - wintertips tuin

Naast sneeuw kan ook ijzel planten volledig vernielen. De takken van bomen en struiken kunnen van ijzel zo zwaar worden dat deze breken of compleet uit vorm raken. Het komt zelfs voor dat complete coniferen naar de grond gedrukt worden door ijzel. Wanneer dit voorkomt is het verstandig om zodra het weer gaat dooien de heesters aan te binden aan stokken.

3. Gebruik strooizand in plaats van zout.

Naast dat strooizand een stuk milieuvriendelijker is, is zout ook slecht voor je tuinplanten. Bij het schoonvegen van de stoep wordt de sneeuw met het zout vaak de planten in geveegd, wat leidt tot zoutvergiftiging van de planten. Later in het jaar merk je dit, deze planten hebben dan vaak vergeeld blad en een groeiachterstand.

4. Geef je machines een winterbeurt.

De winter is de ideale periode om jouw tuinmachines een onderhoudsbeurt te geven. In deze tijd gebruik je de machines namelijk vrijwel niet en met een onderhoudsbeurt ben je er zeker van dat jouw machine er weer tegenaan kan in de lente. Bij WIVO hebben we al jarenlange ervaring met het onderhoud aan verschillende tuinmachines. Heb jij jouw tuinmachine nog niet aangemeld voor een winterbeurt? Doe dat dan snel via deze link!

Succes met het bijhouden van jouw tuin deze winter!

WIVO Deurne en Grashoek


Volg ons op FacebookInstagram & LinkedIn om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Interesse of een vraag?

Laat hier je gegevens achter!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?