Vier interessante opties bij een Avant Loader!

Er zijn een breed scala aan opties voor de Avant Loader. Met deze opties kun je nog comfortabeler en efficiënter te werk gaan. In dit artikel lichten we vier interessante opties voor de Avant Loader uit!


Telescopische laadarm

Wanneer je een telescopische laadarm gebruikt, dan heeft de loader een grotere hefhoogte en reikwijdte. De telescopische laadarm kan de reikwijdte vergroten met 40cm tot 70cm. De hefhoogte wordt door deze telescopische laadarm vergroot met ongeveer 40cm. Veiligheid en stabiliteit is erg belangrijk bij het transporteren van materialen. Een ingetrokken laadarm verhoogt de veiligheid en stabiliteit door de materialen dicht bij de Loader te houden.

“Een telescopische laadarm verhoogt de reikwijdte en hefhoogte!”

Een telescopische laadarm zit standaard op de loaders in de 500- en 700, R- en e-serie. De loaders uit de 300- en 400-serie beschikken niet standaard over zo’n laadarm, maar dit kan wel als optie gemonteerd worden. De 200-serie beschikt niet over een telescopische laadarm en deze optie kan daar niet aan toegevoegd worden.

Zweefstand

Om ervoor te zorgen dat het aanbouwwerktuig de rand van het terrein goed kan volgen, zorgt de zweefstand ervoor dat er geen druk op de hefcilinder komt. De zweefstandfunctie is erg geschikt voor het werken op niet gelijke ondergronden zoals bij het nivelleren van de grond. Avant Loaders die al beschikken over een ‘self levellingfunctie’, kunnen naast deze functie ook gebruikmaken van de zweefstand. De zweefstand kan dus ook op die machines geïnstalleerd worden. Wanneer de zweefstand geactiveerd wordt, wordt de self levelling automatisch uitgeschakeld.

opties avant loader
De zweefstand maakt het werken op ongelijke grond eenvoudig!

De zweefstand optie kan worden toegevoegd aan alle Avant Loaders, maar wanneer jouw Avant Loader beschikt over een ‘self levelling’, dan kan de zweefstand alleen toegepast worden op de loaders in de 500-, 700-, R- en e-serie. Deze zweefstand optie zit op geen enkele Avant Loader als standaard functie, dus mocht je hier gebruik van maken kan dit alleen als optie worden toegevoegd.

Smooth Drive

Als je een zware lading vervoert met een hogere snelheid, krijgt de hydraulische laadarm te maken met grote schokken. Met de smooth drive optie worden die schokken opgevangen en werkt dus als een schokdemper voor de laadarm. Door het opvangen van de bewegingen van de laadarm, wordt de veiligheid gegarandeerd en blijft de machine stabiel. Wanneer je deze optie op een Avant Loader wil, dan moet de machine voorzien zijn van een self levellingfunctie én een zweefstand hebben.

“De smooth drive optie werkt als een schokdemper voor de hydraulische laadarm!”

De smooth drive optie kan niet op alle modellen worden toegepast. Check dus van tevoren goed welk model je wil aanschaffen om er zeker van te zijn dat deze optie gemonteerd kan worden. De optie is te installeren op de loaders uit de 500-, 600-, 700- én 800-serie. Alle loaders uit deze series hebben deze optie er niet standaard op zitten. Alle andere modellen zoals de loaders uit de 200-, 400-, R- en e-serie zijn niet geschikt voor deze optie.

Verlichte achterbumper

De Avant Loaders uit de 500- en 600-serie beschikken over een achterbumper van maar liefst 170 kilo. Bij het werken op oppervlakten waar een beperkte draagkracht op berust, is het van belang dat de Loader zo licht mogelijk is. Wanneer dit noodzakelijk is, kunnen we het gewicht van de Avant Loader verlagen met 150 kilo! Wanneer nodig kunnen er op de verlichte achterbumper tegengewichten geplaatst worden. Een lager gewicht van de Avant Loader kan erg handig zijn op het moment dat er gewerkt moet worden op een kwetsbare ondergrond.

opties avant loader
Een verlichte achterbumper komt goed van pas wanneer je werkt op een ondergrond die erg kwetsbaar is!

Een verlichte achterbumper is een standaard functie van de 400-, R- én e-serie, dit betekent dat de optie hier niet meer aan toegevoegd hoeft te worden. Op de 500- en 600-serie is de verlichte achterbumper als optie te monteren. De 200-, 700- en 800-serie zijn helaas niet geschikt voor deze optie.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het huren of aanschaffen van een Avant Loader, bekijk dan deze pagina!

WIVO Deurne & Grashoek


Volg ons op FacebookInstagram & LinkedIn om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Interesse of een vraag?

Laat hier je gegevens achter!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?