Vier tips voor het onderhoud aan jouw tuin in de zomer!

beregening gazon

De zomer is aangebroken en daar komt natuurlijk ook onderhoud bij kijken. In de zomer hebben de planten in de tuin weer andere verzorging nodig dan in andere seizoenen. Lees snel verder voor deze vier handige tips voor het onderhoud aan jouw tuin in de zomer!


Onderhoud aan het gazon

In de zomerperiode kan het nog wel eens erg warm zijn, maar ook droog. Om te voorkomen dat het gazon uitdroogt is het verstandig om het gras niet te kort te maaien. Wij raden aan het gras één tot twee keer per week te maaien in de zomer, wel afhankelijk van de droogte. Maai het gras in de zomer niet korter dan vijf centimeter.

onderhoud tuin zomer
Voorkom uitdroging van het gazon door het niet te kort te maaien!

Om het gazon mooi groen te houden in de zomer is het strooien van kunstmest op het gazon verstandig. Dit kun je het beste doen wanneer er een regenbui voorspeld is. Zo kan de kunstmest eenvoudig de bodem van het gazon binnendringen. Herhaal het bemesten een maand later. Mocht er in een lange periode geen regen voorspeld worden, dan is het handig om het gazon te besproeien. Het is verstandig om dit in de avond of ochtend te doen zodat het gazon niet verbrand. Het té nat sproeien van het gazon kan ook problemen opleveren. Vaak is een regenbui al goed voor een herstel van het gazon.

Onderhoud van plantenborders

Plantenborders in de zomer groeien steeds dichter en voller. Een plant die erg overheerst moet geknipt worden. Let wel op heesters die voor de zomer bloeien, die mogen namelijk pas na de bloei gesnoeid worden. Andere planten mogen het hele jaar door gesnoeid worden. Hoge en lange planten kunnen gaan hangen door de zware bloemen, de bloemen kunnen dan knakken en dat zou zonde zijn! Je kunt de plant helpen door bamboestokken gebruiken, hierdoor kan de plant niet meer knakken.

“Planten hebben in de zomer ander onderhoud nodig dan in andere seizoenen.”

Wanneer je rozen in de tuin hebt staan is het belangrijk om deze tijdens de zomerperiode te snoeien. Na de bloei van de rozen knip je de blaadjes twee tot drie blaadjes onder de vertakking af. Zo blijft de plant op gelijke hoogte en kan de roos zich makkelijk ontwikkelen voor een mogelijke tweede bloei. De rozenplanten moeten de hele zomer door goed bemest worden. Op deze manier blijven de rozenplanten én de andere planten in de tuin in volle bloei tijdens de zomer. Wanneer het echt warm is voor een langere periode kunnen planten en hagen extra voeding gebruiken, je kunt ze dan bijmesten.

Hagen scheren en snoeien

Haagbeuken, beukenhagen, taxushagen of snelgroeiende coniferen scheer je in de zomer. Wanneer je dit vóór de zomer doet is het zeer waarschijnlijk dat het scheren in augustus nog een keer moet gebeuren omdat het dan heel snel groeit, er ontstaan dan namelijk nieuwe scheuten. Het is verstandig om de hagen of coniferen te scheren wanneer de zon niet schijnt omdat de mogelijkheid dan bestaat dat de hagen of coniferen verbranden.

onderhoud tuin zomer - tuinmachines husqvarna
Met de machines van Husqvarna werk je jouw tuin weer gemakkelijk bij!

Het snoeien van een laurier kan het beste gebeuren in juni of juli. Het jaarlijks snoeien van de laurier zorgt ervoor dat hij erg compact wordt. Zo kan er niet doorheen gekeken worden en biedt het goede privacy voor jouw tuin. Door het jaarlijks bijwerken ontstaat er een goede vertakking die dat mogelijk maken.

Onderhoud van een vijver

In het vijverwater in de zomer kan kroos als kool groeien. Het kroos kan het vijverwater dan volledig bedekken waardoor andere planten die in de vijver drijven geen kans meer krijgen om voldoende licht op te vangen. Een schepnet is hierbij een handige uitkomst. Hiermee kun je eenvoudig het kroos uit de vijver verwijderen.

“Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk kroos verwijdert uit je vijver!”

In de zomer krijgen algen ook goed de kans om te groeien. Dit is niet bevorderlijk voor het vijverwater. Het goed in balans houden van het vijverwater kun je doen door de algen regelmatig te verwijderen. Een riek of stok kan hierbij helpen. Algen produceren overdag zuurstof en ’s nachts nemen ze veel zuurstof op. Wanneer er veel zuurstof wordt opgenomen is dit niet bevorderlijk voor andere dieren die in de vijver leven.

WIVO Deurne & Grashoek


Volg ons op FacebookInstagram & LinkedIn om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Interesse of een vraag?

Laat hier je gegevens achter!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Bestel direct jouw graszoden

Hoeveel m2 wens je te bestellen? *
Ik wil de graszoden *
Op welke datum wil je de graszoden ontvangen?
Email *
Naam *
Telefoonnummer
Plaats *
Postcode *
Straat *
Huisnummer *

Aanvraag verhuur

1
Verhuur
2
Kies je machine
3
Datum en tijd
4
Jouw gegevens

Het reserveren van machines

Fijn dat je ervoor kiest om bij ons een machine te huren! Het is belangrijk dat je een aantal dagen van te voren de machine op jouw naam laat reserveren. Zo creeëren we een beter overzicht over de beschikbaarheden van de machines, voor jou als klant, maar ook voor ons zelf.

Met het invullen van dit formulier doe je een aanvraag voor het reserveren van één of meerdere machines. LET OP: Het invullen van dit formulier is nog geen definitieve reservering. Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op voor de bevestiging. Het kan wel eens voorkomen dat een machine niet meer beschikbaar is.

Lees ook onze verhuurvoorwaarde

Kies je machine

Onze transporttarieven:
Binnen 20km = €65,-
Overige plaatsen = €105,-

Levering *

Indien wij de machine dienen af te leveren, hieronder graag het afleveradres vermelden.

Straatnaam
Huisnummer
Toevoeging
Postcode
Plaats
Datum ophalen / leveren *
Datum terugbrengen / laten ophalen *
Naam *
Achternaam *
Bedrijfsnaam
Email *
Telefoonnummer *
Postcode *
Plaats *
Straatnaam *
Huisnummer *
Toevoeging
Opmerking

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?