Vier tuinmachines die je kunt huren bij WIVO Deurne!

Iedere tuin heeft goed onderhoud nodig om in een topconditie te blijven. Veelal zijn dat zware werkzaamheden waarbij je wel wat hulp kan gebruiken. In dit artikel lichten wij vier tuinmachines toe die je bij WIVO kunt huren!


Verticuteermachine

Verticuteren is een belangrijke stap bij het onderhoud van het gazon. Bij het verticuteren wordt de bovenste laag van het gazon gesneden en worden plantenresten en mos verwijderd. Het is verstandig om twee keer per jaar, één keer in het voorjaar en één keer in het najaar, het gazon te verticuteren. Als er niet geverticuteerd wordt, dan kunnen vocht, licht en belangrijke voedingsstoffen niet meer door de grasmat heen komen door plantenresten en het mos. Hierdoor kan het gazon in slechte staat verkeren.

verticuteermachine - tuinmachines huren
Huur nu jouw verticuteermachine bij WIVO!

WIVO verhuurt vier verschillende verticuteermachines om jou te helpen bij het gezond houden van jouw gazon. Wij verhuren 40, 50 en 55 centimeter brede verticuteermachines zodat er altijd wel een machine is die past bij jouw situatie. Het voordeel van deze drie machines is, omdat ze op benzine werken, dat ze overal in de tuin te gebruiken zijn. Hiernaast hebben wij nog een 230V verticuteermachine, die dus op stroom werkt. Deze is ideaal voor de kleinere tuinen.  

Beluchter

Om het gras groen en gezond te houden, is het van belang dat de wortels van de grassprieten voldoende lucht krijgen. Dit bevordert het opnemen van voedingsstoffen en water. De grond kan verdicht of dichtgeslagen zijn doordat er regelmatig druk uitgeoefend wordt op het gazon. Een opstapeling van kooldioxide, minder zuurstof toevoer en een onvoldoende watertoevoer naar de wortels zijn de gevolgen van een niet goed belucht gazon.

Interesse of een vraag?

Laat hier je gegevens achter!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Het gazon beluchten kan het beste gedaan worden met een beluchter met massieve tanden of een greep. In de zomer kan een prikroller het beste gebruikt worden bij het beluchten van het gazon, zo komt het water makkelijker bij de wortels. In het najaar is het belangrijk dat er een uitgebreide beluchting wordt uitgevoerd. Dit kan het beste gedaan worden met een gazonbeluchter met holle tanden zodat het gazon wat dieper wordt belucht. Voor het huren van een beluchter ben je bij WIVO uiteraard aan het juiste adres!

Kunstmeststrooier

Om een groen en gezond gazon te houden, kun je deze het beste twee á drie keer per jaar bemesten. Het voor- en najaar zijn hier bij uitstek geschikt voor en eventueel kun je dit in de zomer nog eens doen. Wanneer het gazon droog is tijdens het bemesten, is het goed om na het bemesten het gazon te besproeien zodat de meststoffen in de grond worden opgenomen.

kunstmeststrooier - tuinmachines huren WIVO
Bij WIVO ben je aan het juiste adres voor het huren van een kunstmeststrooier!

Het bemesten kan met een kunstmeststrooier of met de hand. Als je een groot gazon hebt is de kunstmeststrooier een goede uitkomst. Op de verpakking van de kunstmest is te lezen hoeveel je nodig hebt. Een kunstmeststrooier heeft als voordeel dat de mest gelijkmatig verdeeld wordt, waardoor het gazon een groene kleur krijgt. De kunstmeststrooier die bij WIVO huren is, kan in breedte worden versteld. Zo kan hij gebruikt worden bij kleine, maar ook bij grote gazons.

Tuinfrees

Met een tuinfrees krijg je mooi oppervlak dat makkelijk te verwerken is. Ploegen en spitten zijn daarentegen tijdrovend en arbeidsintensief, een tuinfrees is dan een goed alternatief. Een tuinfrees zorgt voor een gemakkelijk te bewerken oppervlak en de onkruidresten worden kapotgemaakt. Daarnaast komt de grond goed los zodat het goed in te zaaien is. De tuinfrees maakt gebruik van messen, deze verkruimelen de grote stukken grond tot kleine stukken. Deze kleine stukken grond kunnen vermengd worden met mest of verse aarde.

tuinfrees huren wivo
Ook voor een tuinfrees ben je bij WIVO aan het juiste adres!

Het frezen gebeurt meestal in het voorjaar wanneer de grond droog is. Eind maart of begin april is de beste periode om te frezen. Droog of lichtvochtige grond verkeren in de perfecte staat om te frezen. Voordat je aan de slag gaat met een tuinfrees is het belangrijk om stenen, (oude) planten en andere obstakels te verwijderen. Heb jij een tuinfrees nodig, maar heb je deze niet in huis? Huur dan een tuinfrees bij WIVO!

WIVO


Bekijk hier alle machines die wij verhuren en reserveer hier direct de gewenste machine. Voor meer informatie over het huren van tuinmachines kun je het beste contact met ons opnemen!

Interesse of een vraag?

Laat hier je gegevens achter!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?