Vier tuinmachines op een rijtje die te verkrijgen zijn bij WIVO!

Tuinmachines zijn erg handig voor het zware werk in de tuin. In dit artikel lichten we vier tuinmachines uit met de bijkomende voordelen. Lees snel verder!


Gazonmaaiers

Met een handgrasmaaier kun je prima uit de voeten wanneer je een klein gazon hebt, daarnaast maken deze grasmaaiers nauwelijks geluid en zijn ze makkelijk te bedienen omdat ze zo licht zijn. Bij het gebruik van een handgrasmaaier heb je geen kabel nodig en buiten wat arbeidsintensieve tijd kost het verder niets om een handgrasmaaier te gebruiken. Bij hoog gras is deze grasmaaier helaas niet meer geschikt. Mocht dit voorkomen omdat je bijvoorbeeld langere tijd van huis bent geweest kun je natuurlijk wel een benzine maaier huren bij WIVO om het lange gras te maaien!

honda loopmaiers
Bij WIVO hebben we verschillende benzinemaaiers in het assortiment!

Het voordeel van een benzinemaaier is dat je hierbij geen last hebt van een snoer. Met deze maaier kun je gemakkelijk door hoog en dicht gras heen komen. De benzinemaaier is erg geschikt voor middelgrote en grote tuinen. Een zitmaaier is erg aan te raden bij een groot gazon. Hier zit je namelijk op tijdens het maaien van het gras, lekker comfortabel! Ze hebben een grote maaibreedte, waardoor het gazon in een mum van tijd gemaaid is. Naast deze opties kun je er ook nog voor kiezen om een robotmaaier aan te schaffen!

Bladblazers

Zelf aan de slag gaan om al het snoeiafval bij elkaar te rapen of het losse gras van het gazon te harken kost veel tijd en energie. Deze intensieve klus wordt al snel een stuk gemakkelijk gemaakt met het gebruik van een bladblazer. Wanneer je de kanten van het gazon hebt gemaaid en al het gras ligt op de tegels, dan kan een bladblazer ook van pas komen om de tegels weer schoon te krijgen zonder dat je met een bezem en/of hark aan de slag hoeft te gaan.

stihl bladblazer
Een bladblazer is een goede uitkomst voor het verzamelen van tuinafval zonder hark of bezem!

Wanneer het vuil op de lange termijn op de bestrating blijft liggen kan dit zorgen voor veel overlast van onkruid. Het goed schoon houden van de tuin is daarom erg belangrijk. Dit kun je natuurlijk doen met een bezem, maar dit is erg arbeidsintensief en kan problemen veroorzaken in je rug en schouders. Met een bladblazer blaas je het vuil naar een plek en ruim je het in één keer makkelijk op. Ook voor snoeiafval komt een bladblazer goed van pas.

Kettingzaag

Een van de belangrijkste voordelen van een kettingzaag gebruiken is wellicht de snelheid. Het is een fluitje van een cent om een boom om te zagen met een kettingzaag. Daarnaast zaag je in een zeer kort tijdsbestek de takken van de boom eraf. Het gewenste resultaat is snel zichtbaar en met een kettingzaag bespaar je een hoop tijd. Gebruik een groot zaagblad om nóg sneller te werk te gaan.

stihl kettingzaag - tuinmachines
Met een kettingzaag zaag je razendsnel takken van de boom!

Ook werkt een kettingzaag erg soepel, je hoeft amper kracht te zetten tijdens het zagen van takken of bomen. Voorheen moest je altijd veel kracht zetten bij het zagen maar dat is tegenwoordig niet meer nodig, kettingzagen zijn namelijk steeds krachtiger geworden. Een kettingzaag zorgt ook voor meer gemak, hij neemt werk uit handen, is snel en werkt soepel!

Heggenscharen

Een heg bijwerken kan je doen met een handheggenschaar. Met zo’n heggenschaar moet je behoorlijk wat kracht uitoefenen om de heg in de gewenste vorm te krijgen. Wat een voordeel van deze heggenschaar is dat hij vrijwel geluidsloos is. Een handheggenschaar kun je goed inzetten bij het bijhouden van kleine heggen, maar niet bij grotere hagen. Heb jij een grote haag in jouw tuin, maar geen zin om een heggenschaar aan te schaffen? Huur hem dan bij WIVO!

stihl heggenschaar - tuinmachines
Een heggenschaar huren om jouw heg te onderhouden? Dat kan bij WIVO!

Bij WIVO hebben we twee soorten heggenscharen die je kunt huren, een heggenshaar met een accu en een heggenschaar op benzine. Een heggenschaar op accu is zeer milieuvriendelijk en gebruiksvriendelijk. In vergelijking met de benzine heggenschaar is de accu heggenschaar een stuk lichter. Beide heggenscharen zijn makkelijk te gebruiken omdat je niet afhankelijk bent van een snoer en van een elektrisch punt in de tuin.

WIVO Deurne & Grashoek


Volg ons op FacebookInstagram & LinkedIn om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Interesse of een vraag?

Laat hier je gegevens achter!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?