Vier veelgestelde vragen over de robotmaaier!

Wanneer je van plan bent om een robotmaaier aan te schaffen heb je vaak een aantal vragen hebben. In dit artikel geven we antwoord op vier veelgestelde vragen over robotmaaiers. Lees snel verder!


1. Hoe werkt een robotmaaier?

Om het gazon goed te onderhouden en er verzorgd uit te laten zien is een robotmaaier echt een goede uitkomst. Met een robotmaaier hoef je zelf vrijwel niets meer te doen. Een robotmaaier rijdt namelijk geheel automatisch over het gazon om het gras te maaien. Met een begrenzingsdraad zorg je ervoor dat je gebieden in je tuin afbakent waar de robotmaaier moet maaien.

Een robotmaaier in actie!

Naast het afbakenen van een gebied in de tuin kun je programma’s instellen. Hierin kun je aangeven wanneer de robotmaaier maait, waar hij maait, hoelang hij maait en hoe vaak. Nadat de robotmaaier klaar is met maaien keert hij uit zichzelf weer terug naar het laadstation, hier laadt hij zichzelf op voor de volgende maaibeurt!

2. Zijn robotmaaiers bestand tegen regen?

Veel robotmaaiers kunnen maaien tijdens regen. Mocht je liever niet willen dat de robotmaaier maait tijdens de regen, dan heb je een regensensor nodig. Deze sensor geeft door aan de maaier dat hij terug moet keren naar het station. Wij adviseren om de robotmaaier niet te laten maaien tijdens de regen om ervoor te zorgen dat de maaier minder snel slijt. Mocht het voorkomen dat het veel regent, voor meerdere dagen, dan kun je de robotmaaier handmatig aansturen.

Sommige robotmaaiers kunnen maaien op het moment dat het regent!

3. Moet een robotmaaier gereinigd worden?

De robotmaaier heeft geen opvangbak en mulcht het gazon. De robotmaaier snijdt het gemaaide gras in kleine stukken en verspreid dit tijdens het rijden weer over het gehele gazon! Het mulchen van het gemaaide gras dient als natuurlijke meststof. Deze meststof beschermd het gazon in de zomer tegen uitdroging en zal het gazon er na verloop van tijd beter en voller uit laten zien!

De robotmaaier mulcht het gazon, zo heb je geen afval!

Wel moet de robotmaaier af en toe gereinigd worden. Het is wel van essentieel belang dat hij zo nu en dan schoongemaakt wordt. Het vuil en gras kun je het beste verwijderen met een borstel. Wanneer de robotmaaier in de regen heeft gemaaid is het raadzaam om hem na afloop van de maaibeurt te legen. Het legen van de maaier kost slechts een minuut en is essentieel voor het voorkomen van slijtage aan de maaier. 

4. Welke robotmaaier is het meest geschikt voor mijn tuin?

Afhankelijk van een aantal factoren kunnen wij bepalen of een robotmaaier geschikt is voor jouw tuin. Een van deze factoren is de grootte van de tuin. Zelfs wanneer je een grote tuin hebt zijn er mogelijkheden voor het installeren van een robotmaaier. Een andere factor is het aantal gebieden, ook hierover kunnen wij beter een passend en persoonlijk advies geven.

Zelfs voor grotere tuinen zijn er goede robotmaaiers!

Hellingen is ook een factor voor het bepalen van de juiste robotmaaier. Niet alle robotmaaiers zijn geschikt voor het rijden op een helling. Obstakels in de tuin zoals een vijver of een boom zijn daarnaast ook nog factoren waar we op moeten letten om de juiste robotmaaier te adviseren. Door takken die op de grond vallen kunnen voor sommige robotmaaiers namelijk een uitdaging zijn om het werk goed uit te voeren.


WIVO Deurne & Grashoek

Volg ons op FacebookInstagram & LinkedIn om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Interesse of een vraag?

Laat hier je gegevens achter!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?