Vier voordelen van een robotmaaier!

Er zijn veel mensen die overwegen een robotmaaier aan te schaffen. In dit artikel hebben we daarom vier voordelen van een robotmaaier op een rijtje gezet!


1. Je bespaart tijd en geld

Een volledig automatische robotmaaier kan het gazon volledig zelf maaien, dit betekent dat jij kunt doen wat je maar wil zonder naar de robotmaaier om te kijken. Ook hoef je niet eens thuis te zijn wanneer de robotmaaier aan het werk gaat, erg handig als je bijvoorbeeld moet werken of op vakantie gaat! Wanneer de robotmaaier klaar is met zijn werk, keert hij automatisch terug naar het laadstation waar hij zijn batterij binnen een korte tijd weer kan opladen. Afhankelijk van het ingestelde programma kan de robotmaaier na het laden weer een nieuwe maaironde doen.

Met een robotmaaier heb je zelf geen omkijken meer naar het gazon!

Naast deze tijdsbesparing, bespaar je met een robotmaaier ook geld! Een robotmaaier is namelijk een stuk zuiniger dan een grasmaaier die op benzine werkt of een zitmaaier. Die oude grasmaaier inruilen voor een robotmaaier betekent dus dat je geen onkosten meer hebt aan olie, filters én benzine. Daarnaast zijn er robotmaaiers op de markt die het gazon gelijk kunnen bemesten, zo bespaar je daar ook nog eens geld op!

2. Een robotmaaier is veilig

Een robotmaaier beschikt over diverse sensoren waardoor het een zeer veilig apparaat is. Als één van de sensoren wordt geactiveerd, dan stopt de robotmaaier direct met maaien zodat er niks beschadigd kan worden. Wanneer de botssensor geactiveerd wordt omdat de robotmaaier tegen een muur aan botst, dan stoppen de messen direct met draaien, de robotmaaier keert zich om en gaat verder in een andere richting.

robotmaaier gazon
Met de hellingsensor rijdt de robotmaaier niet op té steile hellingen, maar hellingen zoals deze zijn geen enkel probleem!

Wanneer de robotmaaier wordt opgetild detecteren de til- en kantelsensoren dat en stopt de robotmaaier direct. Daarnaast beschikt een robotmaaier ook over een hellingsensor, zo kan de robotmaaier niet op een té steile helling komen. De meeste robotmaaiers beschikken naast deze handige en vooral belangrijke sensoren ook nog over een alarmsysteem met een pincode, handig voor als je niet thuis bent en iemand probeert de robotmaaier mee te nemen!

3. Een robotmaaier is efficiënt

Een normale grasmaaier heeft veel onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat het gras telkens goed gemaaid wordt. Een robotmaaier daarentegen heeft niet veel onderhoud nodig. Om ervoor te zorgen dat het werk wat de robotmaaier verricht altijd goed is en blijft, is het wel belangrijk om de robotmaaier met enige regelmaat schoon te maken. Op deze manier zorg je ervoor dat de messen van de robotmaaier in topconditie blijven en dus het beste resultaat geven.

“Robotmaaiers hebben niet veel onderhoud nodig!”

Elektrische of hand grasmaaiers hebben wel onderhoud nodig. Hierbij moeten de messen vaak gecontroleerd worden en mogelijk worden vervangen. Wanneer de messen niet vervangen worden na een bepaalde tijd zullen de botte messen het gras scheuren in plaats van snijden, dit komt niet ten goede van de kwaliteit van het gras. Zo kunnen botte messen de oorzaak zijn van ziektes en schimmels in het gazon en het gazon kan er een gele kleur door krijgen. Een robotmaaier is dus de beste uitkomst, weinig onderhoud en zo efficiënt mogelijk!

4. Grasafval is verleden tijd

Mulching is een handige functionaliteit van diverse benzine en grasmaaiers. Ook robotmaaiers beschikken over deze handige functie! Mulchen is het gras in kleine snippers vermalen. De robotmaaier verspreid deze snippers over het gehele gazon waardoor er vrijwel geen grasafval meer in jouw tuin ligt. Het mulchen zorgt voor een natuurlijke bemesting van het gazon, ook de vochtigheidsgraad gaat hierdoor omhoog!

Een robotmaaier beschikt over een handige functionaliteit namelijk mulchen!

Door het versnipperen van het grasafval zijn de grasdeeltjes zo klein geworden dat ze niet meer opgeruimd hoeven te worden en/of afgevoerd hoeven te worden. De robotmaaier maait regelmatig het gazon waardoor het dus ook gelijk bemest wordt! Dit scheelt enorm veel tijd en geld. Het bemesten laat het gazon er groener uitzien na verloop van tijd én het ziet er dus een stuk gezonder en mooier uit!

WIVO Deurne &  Grashoek


Volg ons op FacebookInstagram & LinkedIn om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Interesse of een vraag?

Laat hier je gegevens achter!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?