Vijf voordelen van een robotmaaier!

Robotmaaier

Het zal vast niet onbekend zijn dat je met een robotmaaier tijd en geld bespaart. Wist je ook dat er nog veel meer voordelen zitten aan een robotmaaier? In dit artikel geven wij je vijf voordelen van een robotmaaier!


1. Tijd en geld besparen

Zoals we al aangaven kun je met een robotmaaier veel tijd besparen. Vooral in de groeiperiode van het gras kan het lijken alsof er geen einde komt aan het maaien. Met een robotmaaier is dat verleden tijd! Een maairobot kan automatisch het gazon in topstaat houden, zonder dat je hier veel tijd mee kwijt bent. De enige tijd die je aan een robotmaaier kwijt bent zijn de uren voor het installeren van de maairobot. Eerder vertelde wij in dit artikel al hoe dat in zijn werk gaat!

“Of je nu lekker op de bank zit een leuke film te kijken of wanneer jij aan het werk bent, de robotmaaier gaat gewoon door met het maaien van het gazon!”

De maairobot werkt op elektriciteit met een accu, dat betekent in tegenstelling tot de traditionele benzine grasmaaier of zitmaaier dat de maairobot geen brandstof verbruikt. Daarnaast heb je geen kosten meer voor filters, olie en ander regelmatig onderhoud. Het enige onderhoud is dat je af en toe even de robotmaaier moet schoonmaken, waarbij je het gras van de messen moet verwijderen. Daarnaast raden wij aan de maairobot ieder jaar een winterbeurt te geven, zodat deze er in de lente weer flink tegenaan kan.

onderhoud robotmaaier
Voor een winterbeurt kun je natuurlijk bij WIVO terecht!

2. Gemak

Wanneer de automatische maaier klaar is met maaien of wanneer de accu bijna leeg is, dan keert deze vanzelf terug naar het basisstation. Hier zal de maaier zichzelf weer opladen, waarna hij het werk weer hervat. Tevens is het zo dat omdat de robotmaaier elektrisch is, deze maar weinig geluid maakt en dus veel minder storend is dan een ‘gewone’ grasmaaier. Bij deze ‘gewone’ grasmaaiers is het daarnaast vaak zo dat het gras afgevoerd moet worden, maar dat is bij robotmaaiers niet meer het geval door mulching.

“Wanneer de automatische maaier klaar is met maaien of wanneer de accu bijna leeg is, dan keert deze vanzelf terug naar het basisstation!

3. Veilig

Op een robotmaaier zitten een hoop sensoren die constant de omgeving in de gaten houden. Als één van deze sensoren iets waarneemt dan stoppen de messen gelijk met draaien, zodat deze geen schade kunnen veroorzaken aan een mens, dier of object. Ook als de robotmaaier een object zoals een boom, struik of muurtje raakt dan merkt de botssensor dit en stopt de maaier wederom meteen het draaien van de messen.

“Als één van deze sensoren iets waarneemt dan stoppen de messen gelijk met draaien, zodat deze geen schade kunnen veroorzaken aan een mens, dier of object!”

Nadat één van deze sensoren iets waarneemt, zal de maairobot omdraaien en in een andere richting doorgaan met het maaien van het gazon. Mocht iemand de robotmaaier oppakken of wanneer de maaier omvalt, dan stoppen de messen direct met draaien. De hellingsensor zorgt er overigens voor dat de robotmaaier niet op een te steile helling komt, waardoor deze niet zo snel zal kantelen. Daarnaast hebben de meeste robotmaaiers een alarmsysteem met pincode, die de meeste traditionele grasmaaiers niet hebben. Dit voorkomt diefstal van de maairobot!

robotmaaier husqvarna
Zulke hellingen zijn geen probleem voor een robotmaaier, wanneer een helling te steil is zal de robotmaaier dit vanzelf opmerken!

4. Dé oplossing voor hooikoorts

Wanneer je gazon maait worden pollen verspreid, waardoor je symptomen van hooikoorts kunt krijgen. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Met het inzetten van een robotmaaier zullen deze hooikoorts symptomen een stuk minder zijn tijdens het maaien. Je hoeft er zelf namelijk niet bij te zijn, waardoor je minder in aanraking komt met gras. Daarnaast verspreid een robotmaaier het gras veel minder ‘chaotisch’, waardoor er een stuk minder allergenen in de lucht zullen komen. Bovendien maait een robotmaaier veel regelmatiger het gras, waardoor het gras minder lang wordt. Dit zorgt ervoor dat er minder allergenen aanwezig in het gras!

“Met het inzetten van een robotmaaier zullen deze hooikoorts symptomen een stuk minder zijn tijdens het maaien!”

5. Strak gazon

Hoe vaak een robotmaaier het gras maait bepaal je zelf, maar je kunt dit rustig instellen op iedere dag. Hierdoor ligt jouw gazon er altijd prachtig bij! Tevens heb je bij veel ‘normale’ grasmaaiers last van grasafval dat op de grasmat terecht komt. Een robotmaaier daarentegen beschikt over een mulch functie, deze zorgt ervoor dat het gras in zeer kleine stukjes gemaaid wordt, wat zich verspreidt over de grasmat. Hierdoor valt het grasafval bijna niet op en daarnaast zorgt dit voor een mooie natuurlijke manier van bemesting.

Robotmaaier Husqvarna
Robotmaaier STIHL
Robotmaaier Honda

Bij WIVO kun je terecht voor alle Husqvarna, Stihl en Honda robotmaaiers!

WIVO


Benieuwd naar de mogelijkheden voor het aanschaffen van een robotmaaier? Bekijk dan hier onze mogelijkheden, of neem contact met ons op!

Interesse of een vraag?

Laat hier je gegevens achter!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?