Welke grasmaaier past bij mijn situatie?

Er zijn verschillende manieren om het gras te maaien. De ene manier is makkelijker dan de andere en weer een andere manier is tijdrovender. Welke grasmaaier bij jouw situatie past vertellen wij je in dit artikel!  


Robotmaaier

Een robotmaaier is in te zetten in veel situaties. Wanneer jij bijvoorbeeld heel druk bent en geen tijd hebt om het gras bij te houden, is een robotmaaier een goede oplossing. Zelfs wanneer je een groot gazon hebt is het mogelijk om dit door een robotmaaier te laten maaien. Een andere situatie waarin een robotmaaier handig is, is wanneer het grasmaaien te zwaar is om te doen óf wanneer je er echt een hekel aan hebt.

husqvarna robotmaaier - grasmaaier
Met een robotmaaier wordt het gras gemaaid zonder dat jij er omkijken naar hebt!

Gemak is het grootste voordeel bij het aanschaffen van een robotmaaier. Tijdens de periode dat het gras groeit is het van belang om minimaal één à twee keer per week het gras te maaien. Dit kost veel moeite en tijd. Met een robotmaaier is dit helemaal geen probleem meer. Deze grasmaaier kan ingesteld worden op drie tot vijf keer per week maaien, je zult dan zien dat het gras er kwalitatief beter uit gaat zien. Naast de kwaliteitsverbetering van het gras, wordt de dichtheid van het gazon ook beter. Door het vele maaien wordt de groei van nieuwe grassprieten namelijk gestimuleerd. Daarnaast heeft mos en onkruid vrijwel geen kans om te groeien.

Loopmaaier

Er zijn drie verschillende soorten loopmaaiers; een benzine, accu en elektrische loopmaaier. Een benzine loopmaaier is uiterst geschikt voor grote gazons omdat ze een groot vermogen hebben. Het voordeel van deze grasmaaier is dat hij snoerloos is, dus geen gedoe met verlengsnoeren! De bewegingsvrijheid bij een accu loopmaaier is hetzelfde als met een benzine loopmaaier. Daarnaast is de werking van een accu loopmaaier hetzelfde als een benzine loopmaaier. De meeste nieuwe accu loopmaaiers hebben een capaciteit van 800m2 per accu!

stihl loopmaaiers - grasmaaier
Een loopmaaier is perfect voor…
Honda loopmaaiers - grasmaaiers
…kleinere tot middelgrote gazons!

Een elektrische loopmaaier is geschikt voor de meeste gazons, deze grasmaaier is het meest gangbaar. Het maaien met deze loopmaaier is minder inspannend, milieuvriendelijker en goedkoper dan een benzineloopmaaier. Ook heeft deze grasmaaier minder onderhoud nodig dan een accu of benzinemaaier.

Zitmaaier

Zitmaaiers zijn uitermate geschikt voor grote oppervlaktes boven de 400 m2. Er zijn verschillende soorten zitmaaiers op de markt. Bij de aanschaf van een zitmaaier zijn er een aantal zaken die erg belangrijk zijn om mee te nemen bij de keuze van het type zitmaaier. Er moet rekening gehouden worden met bochten, obstakels en perkjes. Als dit allemaal aanwezig is in jouw tuin, kun je het beste kiezen voor comfort en wendbaarheid; een zero-turn grasmaaier. Deze maaiers draaien met gemak 360 graden om hun eigen as. Ook de lastig te bereiken plekken kunnen met deze maaier eenvoudig bereikt worden.

Stihl zitmaaier - grasmaaier
Zitmaaiers zijn bij uitstek geschikt om grote gazons snel te maaien!

Het mulchen, opvangen of achterlaten van het gras moet ook meegenomen worden in de beslissing voor de juiste zitmaaier. Het opvangen van het gemaaide gras is erg handig, zo hoef je achteraf niet alles zelf op te ruimen. Door het verwijderen van de opvangbak wordt het gras gelijk weer uitgeworpen en komt het weer op het gras terecht. Bij mulchen wordt het gras in kleine stukken gehakt, dit dient dan meteen als natuurlijke bemesting.

Welke grasmaaier is het meest geschikt voor mij?

De keuze voor een robotmaaier, loopmaaier of zitmaaier is afhankelijk van een aantal factoren. Zo moet er worden gekeken naar de vorm van de tuin, de oppervlakte en ook wat jij fijn vindt. Als je een klein gazon hebt is een loopmaaier meestal het meest geschikt om het gras mee te maaien. Wanneer je een grote tuin hebt is een zitmaaier een goede uitkomst. Daarnaast is er nog de robotmaaier, wanneer je niet elke week één à twee keer bezig wil zijn met het maaien van het gazon is dit de beste keuze.

Bij WIVO staat er altijd een medewerker klaar voor advies op maat!

WIVO Deurne & Grashoek


Volg ons op FacebookInstagram & LinkedIn om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Interesse of een vraag?

Laat hier je gegevens achter!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Bestel direct jouw graszoden

Hoeveel m2 wens je te bestellen? *
Ik wil de graszoden *
Op welke datum wil je de graszoden ontvangen?
Email *
Naam *
Telefoonnummer
Plaats *
Postcode *
Straat *
Huisnummer *

Aanvraag verhuur

1
Verhuur
2
Kies je machine
3
Datum en tijd
4
Jouw gegevens

Het reserveren van machines

Fijn dat je ervoor kiest om bij ons een machine te huren! Het is belangrijk dat je een aantal dagen van te voren de machine op jouw naam laat reserveren. Zo creeëren we een beter overzicht over de beschikbaarheden van de machines, voor jou als klant, maar ook voor ons zelf.

Met het invullen van dit formulier doe je een aanvraag voor het reserveren van één of meerdere machines. LET OP: Het invullen van dit formulier is nog geen definitieve reservering. Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op voor de bevestiging. Het kan wel eens voorkomen dat een machine niet meer beschikbaar is.

Lees ook onze verhuurvoorwaarde

Kies je machine

Onze transporttarieven:
Binnen 20km = €65,-
Overige plaatsen = €105,-

Levering *

Indien wij de machine dienen af te leveren, hieronder graag het afleveradres vermelden.

Straatnaam
Huisnummer
Toevoeging
Postcode
Plaats
Datum ophalen / leveren *
Datum terugbrengen / laten ophalen *
Naam *
Achternaam *
Bedrijfsnaam
Email *
Telefoonnummer *
Postcode *
Plaats *
Straatnaam *
Huisnummer *
Toevoeging
Opmerking

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?