Zes veelgestelde vragen bij het leggen van graszoden!

Aanleggen gazon

Bij WIVO hebben we alle kennis in huis voor het leveren en leggen van nieuwe graszoden. Meermaals krijgen we verschillende vragen en daarom hebben we er enkele op een rijtje gezet. Lees snel verder!


Hoe dik snijden jullie de graszoden?

Bij het bepalen van de dikte van de graszoden houden wij rekening met onder andere de wortels waar voldoende ruimte voor moet zijn. Wij houden een dikte van anderhalf à twee centimeter aan. Dit is tevens de hoogte die je kunt aanhouden voor de aansluiting op de terrastegels of vlonder.

leggen graszoden
De dikte van onze graszoden zijn anderhalf tot twee centimeter!

Hoeveel vierkante meter zit er op één rol graszoden?

Eén rol graszoden is 1m2. De breedte van de graszoden is 40 centimeter en de lengte is 250 centimeter. De rollen graszoden passen makkelijk in een kruiwagen en zijn daarom makkelijk te vervoeren!

Eén rol graszoden is 1m2!

Hoeveel weegt één rol graszoden?

Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het gewicht van een graszode van 1m2 variëren tussen de 12 en 15 kilo. Wanneer het veel heeft geregend kan het gewicht iets hoger zijn dan wanneer het vrij droog is. Dit komt door de vochtopname van de graszoden.

leggen graszoden
Bij vochtig weer zijn de graszoden zwaarder zijn dan bij droog weer.

Wanneer kun je graszoden leggen?

Het voor- of najaar is het meest geschikt voor het leggen van graszoden gezien de hoeveelheid neerslag en de gemiddelde temperatuur. Wanneer er sprake is van vorst in de winter kunnen de graszoden niet meer gesneden worden. Hierdoor kan er dan geen gras meer gelegd worden. In de zomer is het ook mogelijk om graszoden te leggen, maar let er dan wel op dat je veel aandacht besteed aan het beregenen van het gazon!

Door de hoeveelheid neerslag en gemiddelde temperatuur is het voor- of najaar het meest geschikt om graszoden aan te leggen.

Wanneer mag je het gazon betreden na het leggen van graszoden?

Wanneer je de graszoden aanlegt in het voor- of najaar, bij de meest gunstige omstandigheden, zijn de graszoden na ongeveer 14 dagen vastgegroeid. Binnen die 14 dagen is het verstandig om het gazon met rust te laten zodat het de mogelijkheid heeft om goed vast te groeien. Hierna is het geen enkel probleem om het gazon te betreden.

Leggen graszoden
Na veertien dagen zijn de graszoden vastgegroeid en kun je het gazon betreden.

Wanneer kan ik beginnen met maaien?

Op het moment dat de graszoden vastgegroeid zijn is het gras klaar om zijn eerste maaibeurt te krijgen. Wanneer je gaat maaien is het belangrijk om niet meer dan 1/3 van het gras af te maaien. Na enkele maaibeurten is het goed om het gras te maaien op een maaihoogte van 3 centimeter. In het vroege voorjaar en in het late najaar maai je het gras één tot twee keer per week. Buiten deze periodes om maai je het gras twee tot drie keer per week.

Als de graszoden na 14 dagen zijn vastgegroeid kun je beginnen met maaien!

WIVO Deurne & Grashoek


Volg ons op FacebookInstagram & LinkedIn om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Interesse of een vraag?

Laat hier je gegevens achter!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Aanvraag verhuur

1
Verhuur
2
Kies je machine
3
Datum en tijd
4
Jouw gegevens

Het reserveren van machines

Fijn dat je ervoor kiest om bij ons een machine te huren! Het is belangrijk dat je een aantal dagen van te voren de machine op jouw naam laat reserveren. Zo creeëren we een beter overzicht over de beschikbaarheden van de machines, voor jou als klant, maar ook voor ons zelf.

Met het invullen van dit formulier doe je een aanvraag voor het reserveren van één of meerdere machines. LET OP: Het invullen van dit formulier is nog geen definitieve reservering. Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op voor de bevestiging. Het kan wel eens voorkomen dat een machine niet meer beschikbaar is.

Lees ook onze verhuurvoorwaarde

Kies je machine

Onze transporttarieven:
Binnen 20km = €65,-
Overige plaatsen = €105,-

Levering *

Indien wij de machine dienen af te leveren, hieronder graag het afleveradres vermelden.

Straatnaam
Huisnummer
Toevoeging
Postcode
Plaats
Datum ophalen / leveren *
Datum terugbrengen / laten ophalen *
Naam *
Achternaam *
Bedrijfsnaam
Email *
Telefoonnummer *
Postcode *
Plaats *
Straatnaam *
Huisnummer *
Toevoeging
Opmerking

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?