Zo werkt een robotmaaier!

Hoe makkelijk zou het zijn als jij je bijna geen zorgen meer hoeft te maken over het maaien van je gazon? Een robotmaaier zorgt er dag en nacht voor dat jouw gazon tip top in orde blijft! Alleen hoe gaat dat nu eigenlijk in zijn werk als er zo’n maairobot door je tuin heen rijdt? Wij vertellen je het in dit artikel!


Het maaisysteem

Door het inzetten van een robotmaaier houd je het gras altijd op de juiste lengte, waardoor het gazon in topconditie blijft. De meeste robotmaaiers hebben een willekeurig maaisysteem. Dit betekent dat ze in een rechte lijn rijden totdat ze de begrenzingsdraad raken, draaien zich dan om en rijden in een andere richting weer weg. Op deze manier maait de maairobot het gras enkele uren per dag voordat ze terugkeren naar hun laadstation.

“De meeste robotmaaiers hebben een willekeurig maaisysteem.”

Omdat de maaiers een willekeurig maaisysteem hebben zal niet ieder deel van de tuin dagelijks gemaaid worden. Verspreid over meerdere dagen komt de robotmaaier overal en wordt het gehele gazon gemaaid. Het is hierbij ook mogelijk om smalle doorgangen apart te programmeren zodat de maaier de maaitijd beter verdeelt over de gebieden. Het is zelfs mogelijk gebieden apart van elkaar te laten maaien, zo kan hij gemakkelijk de voor- en achtertuin onderhouden. Het enige wat je hoeft te doen is de maaier even verplaatsen naar het andere gebied.

Wij hebben alle robotmaaiers van Husqvarna in ons assortiment!

Aanleg robotmaaier

Het aanleggen van de robot neemt wel even wat tijd in beslag. Hiervoor moet je namelijk een begrenzingsdraad rondom je gazon leggen, waardoor de robotmaaier precies weet zijn werkgebied is. Dit doe je op of net onder het gazon. De begrenzingsdraad moet vervolgens verbonden worden met het laadstation van de maaier. Wanneer de robotmaaier hier overheen rijdt, krijgt deze een signaal dat hij moet omkeren.

“Het aanleggen van de robot neemt wel even wat tijd in beslag!”

Met de begrenzingsdraad is het ook mogelijk om het tuinhuisje, bomen, plantenbakken of andere perken af te bakenen. Hoe een robotmaaier terugkeert naar het laadstation verschilt per model. Bij sommige maaiers moet hiervoor een ‘gidsdraad’ worden aangelegd en bij anderen zal de maaier de begrenzingsdraad volgen naar het laadstation. Wanneer de robot onder een bepaald accuniveau komt zal deze vanzelf terugkeren. Ga je met het aanleggen van de robotmaaier liever niet zelf stuntelen, dan kunnen wij dit uiteraard voor je regelen!

Ook van Honda hebben wij alle modellen in onze showroom!

Instellen van de robotmaaier

Wanneer alles is ingesteld kun je de maairobot bij veel modellen gemakkelijk bedienen vanaf je telefoon of tablet. Sommige andere modellen werken met een display waar je alles ook gemakkelijk op kunt instellen. De robotmaaier werkt op vaste tijden die je hier zelf aangeeft. Je kiest een werktijd en een standbytijd, waarna de maaier zelf bepaalt hoe vaak hij in deze periode aan de slag kan.

“De robotmaaier is gemakkelijk te bedienen via het display of via een app op je telefoon!”

De meeste robotmaaiers zullen ongeveer een uur te werk kunnen gaan, waarna hij weer opgeladen dient te worden. Zoals we al aangaven zal deze automatisch terugkeren naar het laadstation. Hier zal het apparaat ongeveer een uur de tijd nodig hebben om de accu weer volledig op te laden. Hierna gaat hij weer aan het werk en hervat hij het schema. Op deze manier wordt gras meerdere malen per dag gemaaid.

Robotmaaier STIHL
Natuurlijk mogen de STIHL Robotmaaiers niet ontbreken in ons assortiment!

WIVO


Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden om op jouw gazon een robotmaaier het werk te laten doen? Bekijk dan hier enkele van onze mogelijkheden of neem contact met ons op!

Interesse of een vraag?

Laat hier je gegevens achter!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?