Veelgestelde vragen

Machines

Aanbevolen voor oppervlakken vanaf 600m2.
Voor 2-takt motoren (vooral handmachines) hebben we Aspen2 in onze showroom. Voor 4-takt motoren (vooral loop- en zitmaaiers) hebben we Aspen4 in onze showroom. Aspen benzine is beter voor de mens, de motor en het milieu! Lees hier meer over brandstoffen.
Na verloop van tijd gaat een vijl afwijken van de vereiste graden. De ketting wordt dan niet meer juist geslepen. Raadzaam is om de ketting dan machinaal te laten slijpen zodat de kettingzaag weer perfect zaagt.

Gras

Voor zeer veel tuinen is een robotmaaier te gebruiken, ook voor grote oppervlakken.
Met mulchen wordt het gras gemaaid en vervolgens versnipperd tot fijne deeltjes. Deze fijn versnipperde deeltjes komen weer tussen het gazon en werken als bemesting.
Wanneer je met een mulch-maaier maait worden de grassprieten op een perfecte manier versnippert. Als je het op kunt brengen om minimaal 2 tot 3 keer per week te maaien, is een mulch-maaier de perfecte oplossing en heb je nooit geen grasafval meer. Wanneer je mulcht heb je bovendien als voordeel dat je minder meststof nodig hebt om een perfect groen gazonnetje te krijgen. Wanneer je van jezelf weet dat je niet twee keer per week kunt maaien, dan raden wij je aan om een gazonmaaier te kopen met opvangmogelijkheid.
Aanbevolen voor oppervlakten tussen de 100m2 en 500m2.
Voor de machine kun je het beste 10W-30 lawnmower olie, speciaal voor luchtgekoelde motoren gebruiken. Deze dient na maximaal 50 bedrijfsuren of minimaal één keer per jaar vervangen te worden.
Maximaal 5mm in de grond. De bedoeling is om de grond lichtjes te breken en het mos weg te nemen. Wil je geen nieuwe aanschaf doen? Kijk dan eens naar onze verhuur verticuteermachines.
De beste maanden zijn maart, april, mei en in het najaar september en oktober. In de nacht mag het niet meer vriezen en overdag moet de temperatuur minimaal boven de 13°C zijn. Verticuteren is het weghalen van de viltlaag die in het gazon groeit. Dit wil zeggen het weghalen van mossen en dode grassen in het gazon.
Het gazon gezond houden bestaat niet alleen uit maaien, sproeien en bemesten. Je moet ook regelmatig kalk strooien. Kalk zorgt ervoor dat de zuurgraad stijgt en de kunstmest beter opgenomen wordt door de plant. Hierdoor heb je ook minder last van mosgroei.
Het gras bemesten kun je het beste doen in het vroege voorjaar. Bij voorkeur gebruik je een mestkorrel welke langzaam wordt opgenomen, zodat het gras de gehele groeiperiode bemest wordt. Je kunt ook meerdere malen in het seizoen de standaard kunstmest gebruiken. De langwerkende kunstmest strooi je alleen in het begin van het seizoen. Deze zorgt voor een mooie donkergroene grasmat, het hele seizoen lang. Heb je erover nagedacht om winterbemesting te strooien? Winterbemesting helpt het gazon de winter door. Kalium is onmisbaar om de grasmat weerbaar en goed afgehard door de winter te krijgen en in het nieuwe seizoen goed uit de startblokken te laten komen met een vlotte opkomst en hergroei. Kalium hardt de wortels af. Dit maakt de grasplant beter bestand tegen vorst, ziekten, droogte en intensieve betreding.
Hoe eerder in het voorjaar nieuwe graszoden op de grond liggen, hoe beter. Het moet natuurlijk wel DROOG zijn voordat de grond wordt bewerkt.
Aanbevolen voor oppervlakten tussen de 300m2 en 1200m2.
Aan de maaier zelf kun je natuurlijk niets veranderen, maar bij Honda hebben ze een nieuw type maaier met extra openingen op het maaidek. Hierdoor zuigt de maaier meer lucht aan en wordt de luchtstroom verhoogt en dus ook de grasstroom. Twee ventilatoren boven op het mes versnellen de luchtstroom die het maaisel transporteren naar het uitwerpkanaal. Het uitwerpkanaal heeft een conische vorm gekregen, wat de lucht- en grasstroom naar de opvangbak vergemakkelijkt. Daarnaast kan er in de opvangbak meer lucht uit zodat het gras hier beter blijft liggen.
Een elektrische of accu grasmaaier wordt gebruikt voor oppervlakten tot 300m2.

Beregening

Zorg ervoor dat uw tuin op het juiste moment, op de juiste plaats, de juiste hoeveelheid water krijgt. Dankzij een goed ontworpen beregeningsinstallatie kan er jarenlang genoten worden van de tuin. Beregeningsinstallaties kunnen zowel in nieuwe als in bestaande tuinen aangelegd worden.
De kosten van een beregening liggen tussen de €3,00 en €7,50 per vierkante meter, maar de opbrengsten zijn natuurlijk niet uit te drukken. Zo is er de genoegdoening dat je in de ochtend wakker wordt en je naar buiten kijkt naar een frisgroene net beregende tuin. Dit is toch niet in geld uit te drukken!? Omdat er gericht beregent wordt kun je ook voldoen met minder water, wat weer beter is voor het milieu.

Plan vrijblijvend een adviesgesprek bij jou thuis.

Bestel direct jouw graszoden

Hoeveel m2 wens je te bestellen? *
Ik wil de graszoden *
Op welke datum wil je de graszoden ontvangen?
Email *
Naam *
Telefoonnummer
Plaats *
Postcode *
Straat *
Huisnummer *

Aanvraag verhuur

1
Verhuur
2
Kies je machine
3
Datum en tijd
4
Jouw gegevens

Het reserveren van machines

Fijn dat je ervoor kiest om bij ons een machine te huren! Het is belangrijk dat je een aantal dagen van te voren de machine op jouw naam laat reserveren. Zo creeëren we een beter overzicht over de beschikbaarheden van de machines, voor jou als klant, maar ook voor ons zelf.

Met het invullen van dit formulier doe je een aanvraag voor het reserveren van één of meerdere machines. LET OP: Het invullen van dit formulier is nog geen definitieve reservering. Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op voor de bevestiging. Het kan wel eens voorkomen dat een machine niet meer beschikbaar is.

Lees ook onze verhuurvoorwaarde

Kies je machine

Onze transporttarieven:
Binnen 20km = €65,-
Overige plaatsen = €105,-

Levering *

Indien wij de machine dienen af te leveren, hieronder graag het afleveradres vermelden.

Straatnaam
Huisnummer
Toevoeging
Postcode
Plaats
Datum ophalen / leveren *
Datum terugbrengen / laten ophalen *
Naam *
Achternaam *
Bedrijfsnaam
Email *
Telefoonnummer *
Postcode *
Plaats *
Straatnaam *
Huisnummer *
Toevoeging
Opmerking

Aanvraag offerte Avant Loader

Naam*
Bedrijfsnaam
Email*
Telefoonnummer*
Voeg de gewenste extra opties toe.
Vragen/opmerkingen
Heb je een vraag?